Не смятат, че са откриватели, а учени, успели да разгадаят

...
Не смятат, че са откриватели, а учени, успели да разгадаят
Коментари Харесай

Зелена светлина: Учени търсят решения на енергийните проблеми в природата

Не считат, че са откриватели, а учени, съумели да разгадаят посланията на природата. Екип от университета в Бостън, който ловко основава изкуствена фотосинтеза. Не е самоцелна задача, а опит да бъде открит най-ефикасният метод за предпазване на слънчева сила.

Проф. Дунвей Ван, учител в Бостънския университет: Да, това което се опитваме да разработим, е по този начин нареченатa „ изкуствена фотосинтеза ". Или с други думи, желаеме да създадем това, което природата прави от милиони години - улавя слънчевата сила и непосредствено я съхранява под формата на химическа. Така тя може елементарно и да бъде превозена и употребена.
Ефикасен развой, който растенията правят и в случай че ловко бъде пренесен в света на хората, могат да бъдат решени доста енергийни проблеми, уверени са учените от Бостън.
Проф. Дунвей Ван: Начинът, по който се съхранява в този момент слънчевата сила, не е решение на казуса. Единият от разновидностите е слънчевите панели да бъдат свързани с акумулатори. Но представете си какъв брой акумулатори ще са нужни, с цел да се зареди една страна или пък целия свят. Така че единственият метод да се съхранява слънчева сила в огромни количества, е тя непосредствено да се пръвръща в химическа, тъкмо, както в природата.
Учените от Бостън не са единствените, които търсят решенията на енергийните проблеми в природата. Правени са доста опити, има и доста открития. Специалистите от Съединените щати, обаче, настояват, че са разкрили най-хубавия катализатор, който трансформира слънчевата сила в химическа.
Проф. Дунвей Ван: Надявам се, че тази технология ще помогне да открием по-добри способи за предпазване на слънчевата сила. Това ще даде опция да се развиват възобновимите източници на сила.
Природата дава решения на всички въпроси, споделят учените от Бостън.

Необходимо е единствено хората да погледнат в вярната посока,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР