Не смятам, че туристите са притеснени от евентуално замърсяване на

...
Не смятам, че туристите са притеснени от евентуално замърсяване на
Коментари Харесай

Експерт за летния сезон у нас: Миналата година се говореше за мини, преди това имаше акула и цъфтеж на планктона - само фалшиви новини

Не считам, че туристите са обезпокоени от вероятно замърсяване на Черно море след  " Каховка ". Туристът е извънредно резистентен на подобен вид офанзиви, а ние всяка година при започване на сезона се сблъскваме с сходна информация. Това сподели в студиото Euronews Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

" Ако си спомняте предходната година се говореше за мини, преди този момент имаше акула, преди този момент имаше някакъв разцвет на планктона. Постоянно се сблъскваме с такива закани, които са подправени вести ".

По думите на Румен Драганов анулации на резервации за отмора с съображение за замърсяване на Черно море не би могло да се случи. Той изясни, че с цел да може някой да анулира почивката си и да си върне парите, би трябвало да има учредения за това искане. Няма по какъв начин човек да получи позитивен отговор на такова искане обаче, тъй като няма никакъв документ, който да удостоверява замърсяване по нашето Черноморие, безапелационен беше той.

Няма съображение цените по курортите тази година да са по-високи у нас, сподели още Драганов.

" Около 5,1 млн. туристи се чака да посетят българското Черноморие това лято. Около 680 000 българи ще летуват в Гърция. Точно толкоз гърци обаче ще дойдат в България – ние имаме един паритет. Привличаме ги с това, че тук е по-хладно, те постоянно избират планинските курорти, само че ги виждаме и в София, както и по морето ".

Сред обичаните дестинации на сънародниците ни са Италия, Тунис, Мароко, Египет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР