Не смятам, че има размиване на отговорности. Отговорността е ясна

...
Не смятам, че има размиване на отговорности. Отговорността е ясна
Коментари Харесай

Дамян Войновски: Видео регистраторите могат да улеснят разследването на пътни произшествия



" Не считам, че има размиване на отговорности. Отговорността е ясна и считам, че проверяващите органи напълно тъкмо ще посочат кой каква виновност има и надлежно всеки, който има виновност, ще си я понесе. " Това сподели в предаването " Преди всички " Дамян Войновски, заместник-изпълнителен шеф на ИА „ Автомобилна администрация “, след тежкия случай с преобърнат рейс край Своге, предизвикал гибелта на 16 души и ранил 21.

" Няма по какъв начин да стане един мегаорган, който да дава отговор за всичко на пътя. Винаги ще има такива, които дават отговор за контрола над скоростта, такива, които дават отговор за самия път и такива, които дават отговор за техническото положение на транспортните средства, надлежно на превозвачите ", уточни Войновски. 

През април на компанията транспортьор е била осъществена сложна инспекция за една година обратно, която не е посочила нарушавания, заяви той. Фирмата обаче не е уведомила, че ще прави сходен инцидентен транспорт на пасажери. Санкцията за сходно нарушаване е 200 лв. и може би поради това доста от превозвачите си разрешават да не съблюдават уведомлението, добави Дамян Войновски. Властите се натъкват на сходни случаи нормално при произшествия: „ За страдание при произшествия, при ПТП, се оказва, че огромна част от компаниите не са уведомили, че правят инцидентен транспорт. “ Еднодневните екскурзии са инцидентен транспорт и попадат в този обсег транспорти.

С няколко дни е бил просрочена датата, на която е трябвало рейсът да мине на механически обзор. Дали е бил осъществен предпътен механически обзор на транспортното средство ще бъде установявано през днешния ден. В лиценза на компанията транспортьор са включени шест рейса. Ще бъда проверявана цялата документи на компанията, за която има информация, че преди време е правила и транспорт на деца. 

Относно предлагането за монтиране на видео регистратори в самите рейсове Дамян Войновски изрази мнение, че той би могъл да помогне при следствието на произшествия, като записва случилото се на пътя, само че не може да защищити пасажерите или водача от произшествие. Според Войновски, Изрази мнение, че видео регистратори би следвало да има при транспорти над 35 км, за които се изисква по-висок клас рейсове, без правостоящи. 

Получаваме от ден на ден сигнали, хората започнаха да се тормозят, съобщи Войновски. Той увери, че се обработват всички сигнали и прикани при всяко подозрение за нередности в даден транспорт, жителите да алармират. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР