Не сме заявили позиция, че ще бъдем опозиция, заявихме желание

...
Не сме заявили позиция, че ще бъдем опозиция, заявихме желание
Коментари Харесай

БСП не искат да са опозиция, готови са да управляват отново

" Не сме декларирали позиция, че ще бъдем съпротива, декларирахме предпочитание за присъединяване в избран тип диалози, излъчихме контактна група, само че поставихме ограничаващи линии. Имаме подготвеност да участваме в ръководство на страната ", съобщи в изявление за Българска национална телевизия Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

По думите му би трябвало да се види какъв ще бъде ходът на спечелилите изборите. Според Атанас Зафиров ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " би трябвало да бъдат на равнището на своите отговорности и да предложат ръководство на страната, като в случай че не съумеят втората политическа мощ получава мандат.
-->
Той акцентира, че в случай че третият мандат пристигна при Българска социалистическа партия, левицата ще постави всички старания България да има постоянно държавно управление.

Атанас Зафиров разяснява, че сега нови избори не са положително решение за страната и надали ще произведат нещо доста по-различно.

" На последните избори се смениха първият и вторият, една партия отпадна и на нейно място влезе друга, резултатите са същите. С ГЕРБ няма да влизаме в никакви диалози и няма да дадем никаква форма на поддръжка на ГЕРБ. Участие в кабинет с представители на ГЕРБ под никаква форма не бихме подкрепили. Правителство на малцинството се обрисува като вероятен излаз при тази политическа обстановка и не би трябвало да бъде подценявана тази опция ", съобщи Атанас Зафиров.

Според него българският гласоподавател е санкционирал безпринципните участници в политическия живот, тези, които не съумяха да влязат в Народното събрание. " При нас разликата е минимална и се дължи на по-ниската изборна интензивност, като мандати резервираме същия брой ", разясни Зафиров.

Той разяснява, че " Възраждане " нямат интерес от нови избори, защото това е таванът, който могат да реализират.

" Ще сложим всичко на масата и ще търсим пресечните точки. Няма да подкрепим предлагането за военна помощ на Украйна, което значи непосредствено взимане на страна в спор, който заплашва да засегне целия свят, което може да заплаши българската национална сигурност ", сподели още Атанас Зафиров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР