Не сме в спор с за управителите на органи. Единият

...
Не сме в спор с за управителите на органи. Единият
Коментари Харесай

Никола Минчев: С ГЕРБ нямаме предварително квотно разпределение на постове, търсим качествени кандидати

Не сме в спор с за шефовете на органи. Единият претендент за шеф на НЗОК се отдръпна, а другият не беше гласуван и по този начин процедурата ще би трябвало да стартира още веднъж. Целта е намирането на консенсусни фигури и да могат те да свършат качествено работата. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание от " Продължаваме промяната- " (ПП-ДБ) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той отхвърли да има авансово квотно систематизиране на позициите. По думите му в случай че беше по този начин, към този момент щяха да бъдат заменени управителните органи в страната.

„ Търсим качествените претенденти през малко по-бавна процедура “, призна той.

По мотив процедурата за ръководител на Сметната палата, Минчев съобщи: „ Моето схващане още през цялото време бе, че по силата на решението на Конституционен съд, Цветан Цветков би трябвало да продължи да е ръководител “.

За избора на подуправител на Българска народна банка, зам.-председателят на Народно събрание сподели: „ Тепърва ще се срещнем с досегашния гуверньор, още не сме излъчили наш претендент. Може да подкрепим господин Радев, само че още не сме решили дефинитивно “.

Във връзка с референдума за еврото на „ Възраждане “ Минчев уточни, че по този начин поставеният въпрос не дава отговор на закона. „ Правилно не бе позволен. България е поела задължения пред европейските органи. Едно едностранно отсрочване не дава отговор на условия и поетите задължения. Хората, които са ги убедили, че въпросът в референдума е позволен, би трябвало да изясни на хората, за какво ги е подвел “.

„ Мандатът на членовете на Висш съдебен съвет в частта, в която Народно събрание избира свои, е изминал от дълго време. Първо да реформираме органа, а едвам по-късно да го попълняме. Не желаеме актуалният Висш съдебен съвет да избира новия основен прокурор. Предвиждаме промени в Конституцията, които касаят основния прокурор. По-коректно би било първо да се одобри законът и по-късно да се избира нов основен прокурор “, счита Минчев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР