Не сме тук за пари, а защото разбираме думите чест

...
Не сме тук за пари, а защото разбираме думите чест
Коментари Харесай

Полицаите си търсят обратно честта и достойнството

Не сме тук за пари, а тъй като разбираме думите чест и достолепие, а с нашата чест и достолепие се подиграха. Това сподели шефът на синдиката СФСМВР Валентин Попов по време на националния митинг на служителите на реда, който се организира край новата постройка на Народното събрание.

" Добър ден, жители, с това стартирам не знам кой подред митинг. Има приказки, че сме тук да протестираме единствено и само за пари. Не е правилно. Помните тези от вас, които са взели участие на митингите на СФСМВР от 2009 година насам, че първите митинги, на които стана дума за нарастване на заплати, бяха през 2017 година Дотогава, а и по-късно едно от огромните наши претенции, постоянно е било същинска действителна промяна в Министерство на вътрешните работи и не на вятъра споделям същинска действителна, тъй като през последните години мога да преброя шест псевдореформи ", добави още Попов, представен от Агенция Фокус.

Той съобщи, че може да изброи имената на тези министри. " Като започнете от Михаил Миков, като минете през Цветан Цветанов и стигнете до господин Вучков, до госпожа Бъчварова, Валентин Радев. Стига толкоз. Много промени се организираха. Министерство на вътрешните работи продължава да е може би най-реформираното ведомство в тази страна. Това се отразява и на жителите и ние го знаем доста добре ", напомни Валентин Попов.

Според него по този начин наречените договаряния с управлението на Министерство на вътрешните работи не бяха договаряния, на които чиновниците на реда да вземат участие като равнопоставен сътрудник. " Имаше срещи, имаше диалози, на които бяхме поканени, с цел да ни бъде обявено нещо. Е, това е едно от нещата, които желаех да кажа доста ясно ", сподели Попов.

Исканията им са за 30% растеж на заплатите, както е и в други администрации с разпореждане на Министерски съвет.

Полицаите считат, че те също са на първа линия в битката с ковид, само че това не се вижда от ръководещите.

Валентин Попов съобщи, че дадените досега 15% нарастване могат да послужат като добра основа за договаряния, само че не и за освен това.

Той разяснява и каските, които служителите на реда подредиха на стълбите и съобщи, че това символизира желанието на сътрудниците им да ги поддържат, само че не са на митинга, поради ковид.

" Знаете, че управителния съвет на нашата федерация се състои от 15 индивида. Към днешна дата двама от тях са преболедували COVID-19. Това може да даде някаква визия боледуваме ли, не боледуваме ли, живи хора ли сме или не сме, на коя линия сме в битката с епидемията ", сподели още Попов

Той уточни, че чиновниците на реда са на ръба на силите си и изрази вяра, че ще устоят, ще съумеят да устискат и системата ще се задържи, макар че се задъхва. " Това е и другата причина да сме малко през днешния ден ", добави още Попов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР