Не сме изгубили надежда, че вторият мандат може да бъде

...
Не сме изгубили надежда, че вторият мандат може да бъде
Коментари Харесай

Мирчев: Не сме изгубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран

„ Не сме изгубили вяра, че вторият мандат може да бъде осъществен. Нека да забележим в зала, доста мъчно е да не бъде подкрепена декларацията ”. Това съобщи депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев пред Нова телевизия.

„ Всяка политическа мощ може да си измисли всевъзможни извинения, с цел да не я поддържа. А в действителност се търси опрощение да не бъде подкрепена. Ще има доста тежък спор през днешния ден в Народното събрание. Има късмет декларацията да бъде подкрепена ”, сподели Мирчев.

Според него в декларацията на Политическа партия нито има неща, които са против схващанията на Българска социалистическа партия, нито ГЕРБ имат съществени причини да не я поддържат.

„ ГЕРБ нямат нито един мотив да не поддържат тази декларация. Отговорността за втория мандат е на всички партии, само че най-много на Политическа партия и на ГЕРБ като първа по величина политическа мощ. ГЕРБ би трябвало да имат доста ясни и мощни причини, за какво не могат да поддържат тази декларация и такова ръководство. Усещането ми е, че такива причини всъщност няма ”, сподели Мирчев.

Според него ГЕРБ в монета приказват за това по какъв начин биха подкрепили третия мандат, в случай че е на Демократична България, е тъй като желаят да се измъкнат от отговорността за втория. „ Всички в играта с втория мандат би трябвало да си поемат отговорността. Президентът взема решение за третия мандат. Няма индикация сега третият мандат да бъде даден на нас ”, сподели Мирчев.

„ Ние сме подготвени с проект за третия мандат, само че не желаеме да се стига до такава степен. Ако Демократична България бъде определена от президента, ние ще представим всичко. Готови сме да поемем отговорност ”, добави депутатът от Демократична България.

По отношение на въглищните централи и концепцията да се предоговаря Плана за възобновяване с Европа, Мирчев сподели, че за Демократична България приоритет номер 1 е енергийната самостоятелност на страната. Той изясни още, че до момента в който трае войната, до момента в който не се стабилизира енергийната система на страната, от Демократична България считат, че не би трябвало да се затварят централи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР