Не сме информирани, че правителството има намерение да тегли нов

...
Не сме информирани, че правителството има намерение да тегли нов
Коментари Харесай

Бойко Борисов възмутено в Търговище: От медиите научаваме, че правителството ще тегли нов заем

Не сме осведомени, че държавното управление има желание да тегли нов заем. Научихме го от изказване на финансовия министър Асен Василев пред медиите през вчерашния ден. Това публикация водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти и жители в Търговище.
 
Тойпрогнозира, че поради военните спорове ще се вдигнат цените на горивата: " Инфлацията също ще се вдигне. Абсолютна неистина се оказа, че по време на нашето държавно управление се е крало... А в този момент какво е? Дефицит.
 
Борисов още веднъж акцентира едно от конкурентните преимущества на ГЕРБ. " Ние сме партия на всички религии, работим за всички българи, безапелационен бе той.
 
" Държаха " Хемус ", не я пускаха, с цел да забравите, че ние сме я създали. Ще я довършим ", съобщи някогашният министър-председател. Борисов отговори на Кирил Петков за " златния шлагер " по този начин: " Шегите и закачките за кой шлагер какъв бил са хубави закачки, само че за какво не се показват отговорните. Важно е да се строим, само че не пред стая, а под един байрак да се строим. Категорична изборна победа - това е задачата пред ГЕРБ на локалния избор, който следва на 29 октомври ".
 
Препълнена зала симпатизанти и деятели на партията посрещна водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов в Търговище. Той пристигна в града, с цел да поддържа претендента на партията за кмет Дарин Димитров. Гинекологът, на който партията разчита да стане градоначалник на регионалния град, е бил общински консултант в Търговище, депутат в 42-то и 43-то Народно заседание, ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето към Националното съдружие на общините в Република България.
 
Кметът на града Дарин Димитров произнесе малко слово за постигнатото по време на мандата му. И показа кандидат-кметовете на ГЕРБ за общините в региона. Васил Богословов е претендентът за Антоново, Мустафа Ахмедов за Омуртаг, Опака - Сергей Антонов, Попово - Ивайло Венков. Представени бяха и претендентите на ГЕРБ за община Търговище.
 
На сцената излезе някогашният енергиен министър и депутат от Търговище Теменужка Петкова: " На 29 октомври ни предстоят доста значими избори. Избори за хората, от които чакаме да вземат решение проблемите ни там, където живеем. Преди повече от две години и половина имаше опити да бъде изчегъртана ГЕРБ, да омаловажат резултатите, реализирани по време на нашето ръководство. Но тези опити не съумяха. И те не съумяха, тъй като ние имаме извънредно наличие в локалната власт. ГЕРБ има отлични кметове ".
 
 Теменужка Петкова в Търговище Теменужка Петкова в Търговище Източник: Скрийншот видео кадър
" Вчера научих, че финансовият министър Асен Василев желае да тегли нов дълг. Причината - положението на бюджета. Но истината не се споделя. И тя е, тъй като има закъснение в приходите. Бюджетът на България по време на ръководството на Бойко Борисов постоянно беше в остатък, с помощта на рационалната ни фискална политика. А в този момент влизаме от дълг в дълг. Не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга, министър Василев не е загатнал. Очакваме да забележим с какво ще задлъжнеем. Сега би трябвало да се каже кой е отговорен бюджетът на България да бъде на недостиг. Ето за какво на 29 октомври би трябвало да излезем всички ние и да подкрепим единствената партия, която може да подсигурява просперитета на България - партия ГЕРБ ", съобщи Теменужка Петкова.
 
Думата взе водачът на партията Бойко Борисов. Той напомни по какъв начин по време на ръководството на ГЕРБ е издигната правата от автомагистрала " Хемус ". " А те не помниха да строят. А " Хемус " е витално значима за вас. Вярно, три години си мълчахте. Ако имаше мощно гражданско общество, щеше да има митинги и нямаше да спрат градежите по " Хемус ". Сега отново ще я създадем, само че ще е най-малко два пъти по-скъпа и това отново ще излезе от нашите джобове ", съобщи той.
 
" Много ме стоплиха думите на кмета, че в този район етническата приемливост я има. Защото в ГЕРБ с изключение на християни и мюсюлмани, има и католици, и арменци - от всички религии и класи. Ние сме партия на всички български жители. Етническата приемливост е извънредно значима. Помним възродителния развой, гледахме Косово и Сърбия, в този момент гледаме конфликта в Израел и Палестина. Най-лошият конфликт - на религии. Пропускаме войната Украйна - Русия, тя продължава. В тази обстановка е значима етническата приемливост и разбирателството сред българските партии. В Израел се сплотиха като стана белята. За 3 година в Израел - 5 избори, като в България, митинги като в България - за правосъдна промяна. През това време врагът не спи, видяхте какво се случи ", съобщи водачът на ГЕРБ.
 
И предвижда, че поради военните спорове ще се вдигнат цените на горивата: " Инфлацията също ще се вдигне. Абсолютна неистина се оказа, че по време на нашето държавно управление се е крало... А в този момент какво е? Дефицит. Нямаш пари. Това е недостиг - като си бръкнеш в джоба да нямаш пари, а в другия, в случай че имаш 3 лв., значи си ги взел от комшията. И когато питахме къде отидоха парите - всеки понеделник по 500 милиона, този  въпрос изчезна. Ние като коалиция не сме осведомени, че държавното управление се готви за нов заем ".
 
" Ние от три години не сме имали началник на Национална агенция за приходите, на Митници, не сме били в държавното управление. И някой е отговорен за това положение на бюджета. И тъй като Кирил Петков знам, че ме гледа. Шегите и закачките кой е златен шлагер са едно, само че за какво не показват отговорните за това, за какво сътрудниците от Демократична България не го разясняват, е въпрос към тях ", съобщи Борисов и добави: " Повярвайте ми и на мен, и на Кирил Петков не ни е елементарно ".
 
Важно е да се строим, само че не е значимо пред коя стая, а под един байрак да се строим ", сподели още някогашният министър председател. " Иначе мога да ви обещая, че ще продължим да се грижим за Търговище. Ангажиментите си ги имаме. От вас си зависи. Имаме прелестна  листа, доста дами има в листата, това е също огромен прогрес в този район, имаме добър Младежки ГЕРБ. Така че да си молим ние нашия Господ, мюсюлманите техния - тъй като е извънредно значимо спорът в Газа да завърши по-бързо. Иначе на възходящ коронавирус, на несъразмерен недостиг, нищо положително няма да се случи ", съобщи Бойко Борисов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР