Не служителят на ТАД груп Кристиян Бойков, а две телевизии

...
Не служителят на ТАД груп Кристиян Бойков, а две телевизии
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиян Бойков показа, че репликата "НАП си заминава" е извадена от контекста

Не служителят на " ТАД груп " Кристиян Бойков, а две малките екрани са разпространителите на персонални данни на жители, източени от сървърите на Националната организация за приходите. Тази защитна теза разви юристът на Бойков Любен Казанлиев в изявление за Би Ти Ви, откакто прокуратурата популяризира поредност доказателства по следствието, на които разчита, с цел да убеди съда в осъщественото закононарушение.

Между тях е и анонимният имейл, който медии получиха, с линкове към данни от базите на Национална агенция за приходите, открит съгласно прокуратурата в компютъра на Бойков.

" Две малките екрани най безконтролно демонстрираха връзките към архива с данните на Национална агенция за приходите и паролата в най-гледаното време в 7 ч. вечерта Няма по какъв начин да се образува виновност у едно лице за дейности на друго лице, на които той не може да повлияе по никакъв метод ", сподели Казанлиев с уточнението, че техниката е конфискувана, а наличието - декриптирано без отбраната да участва.

Защитникът на Бойков даде ново пояснение и на репликата му

" Тази вечер Национална агенция за приходите си отпътува "

във вътрешнофирмен чат от 14 април, за който заяви прокуратурата. Казанлиев сподели, че по-рано денем в различен чат сред 50-тина ИТ експерти от разнообразни компании един от участниците, който няма нищо общо с " ТАД груп ", се е похвалил, че е хакнал един от сървърите на Национална агенция за приходите, чийто адрес е изписал. Посочил е и пътя към съответната накърнимост, както и обикновено потребителско име и ключова дума. Темата е коментирана от мнозина участници в онлайн диалога с отвращение и насмешка към админите в Национална агенция за приходите, а едвам в по-късните часове на деня следва репликата на Бойков, само че към този момент в служебния чат. " След като тази накърнимост е открита, той като експерт споделя с сътрудниците си, че знае, че ще се случи ", разяснява юристът. Всеки от тези 50 индивида е можел да употребява тази накърнимост, добави той.

" Как става, че прокуратурата, макар задължението си по закон да събира и оневиняващи доказателства, демонстрира манипулирани, бих споделил, доказателства за да потвърди виновност ", продължи бранителят.

Той уточни, че всички застрахователни сдружения, за които се твърди, че са били рекетирани от " Тад груп " са свидетелствали, че не познават компанията и не са получавали предложения от нея. Като няма потърпевшо лице по какъв начин може да има по този начин наречения рекет, попита риторично бранителят.

По думите му свидетелски показания против Бойков са от някогашни чиновници на компанията като единият е уволнен месец след постъпването и не е несъмнено, че са справедливи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР