Не се знае дронът с боеприпас край Тюленово дали е

...
Не се знае дронът с боеприпас край Тюленово дали е
Коментари Харесай

Тагарев за сапьора по потник: Облеклото и действията му са коректни

„ Не се знае дронът с арсенал край Тюленово дали е украински. Но евентуално не е било целеустремено това, че се е оказал на българска територия. Вероятно става дума за случай. “ Това сподели пред БТВ министърът на защитата Тодор Тагарев.
 Прочетете още
Той разяснява и метода на неутрализиране на боеприпаса, като обърна внимание, че сапьорът по потник е работил правилно.

„ Той е бил с долна част на неопренов костюм. Така е решено един път тъй като температурите условия не го постановат и второ - без тази горна част той има по-голяма независимост на деяние. Преценката е изцяло правилна и методът, по който е работил, е правилен “, сподели Тагарев.

Той посочи, че неутрализиране на сходни муниции се случва ежеседмично  и за българската войска това е рутинна процедура. Тагарев добави, че не е казвал, че всяка седмица се обезвреждат дронове. 
 
Относно запалената цигара покрай дрона с арсенал министърът на защитата разяснява, че запалена цигара до машинален взривител няма никакво отношение към сигурността.

„ Работата на Министерство на вътрешните работи в такива случаи е да се изолира регионът, а на екипа от армията да унищожи боеприпаса по оптимално безвреден метод. Пушенето в този случай при машинален взривател няма никакво отношение към сигурността. Тук би трябвало да се осъзнава, че този екип е под голям стрес и кой и по какъв начин се оправя със напрежението е доста персонален въпрос. Аз персонално не бих търсил аргументите в индивида, който в тези стресови условия е запалил цигара. Да, не наподобява добре, само че по-важното е да няма жертви и опустошения “, сподели Тагарев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР