Не се замислям за самата ротация на премиерите. Бих искал

...
Не се замислям за самата ротация на премиерите. Бих искал
Коментари Харесай

Юлиян Попов се точи на поста и след ротацията: Бих искал да довърша започнатото. Показвам резултати

Не се възнамерявам за самата ротация на министър председателите. Бих желал да довърша неща, които съм почнал. Нямаме конфликти по водените от мен политики. Ползвам се с политическа поддръжка в работата си. Това сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в ефира на предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.
„ Показваме резултати непрекъснато, не постоянно ги заявяваме, само че в този момент ще изготвим отчет. Един от триумфите беше наличието ни на световната конференция за климата. Бяхме видяни и станахме фактор в европейската и световна климатична политика. Нашата делегация беше доста добре готова, организирахме 22 събития. Участвах в европейската позиция на световните договаряния. Станахме част от програмата за екологично възобновяване на Украйна, коментирахме и въпроса за Черно море “, уточни министърът.
Попов разяснява и тематиката с боклука на София. Министърът не счита, че въпросът е политически, а че има софтуерен и логистичен проблем. По негови думи заводът за боклуци би могъл да работи по по-модерни стандарти.
„ Не е нужно да построяваме нови и нови депа, просто би трябвало да се работи с ускорени темпове “, разясни министърът. Той уточни, че инсталациите в заводите не се ревизират от Министерство на околната среда и водите, а от самия притежател и организациите, които се занимават с изискванията на труд и софтуерната адекватност.
По тематиката за мръсния въздух Попов сподели, че България е спечелила делото против Европейска комисия, защото качеството на въздуха се усъвършенства по данни на всички станции, проследяващи чистотата.
„ Продължаваме да бъдем на границата на допустимите правила в някои точки на страната. Технологично България се усъвършенства, което се отразява и на въздуха. В момента в международен мащаб се дискутира опцията нормите да се затегнат съгласно условията на СЗО. За да можем да ги осъществим, би трябвало да електрифицираме и превоза, и отоплението. Това може да се случи доста бързо в България “, сподели министърът. Той добави, че при ускорена рационализация на превоза и бита може да се покрият нормите на СЗО за 10 години.
Попов разяснява и проблемите с въздуха в Русе. Той уточни, че Румъния би трябвало да отговори на екологичните стандарти и непрекъснато се водят диалози с управляващите в северната ни съседка.
Министърът добави, че работят върху ново законодателство за миризмите. „ Чакам лист от русенци с съответните претенции. Ще осъществим всички, които се отнасят към нас. За останалите ще проведа диалози със съответните институции “, увери Попов.
Той разяснява и концепцията за зарибяване на Перловската река. „ Искам всички градски реки в България да станат чисти и в тях да има риба. Това ще е знак и за екологичното положение на целия речен басейн “, изясни Попов. И добави, че се употребява с политическа поддръжка в работата си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР