Не се цели никаква справедливост и никаква независимост на съдебната

...
Не се цели никаква справедливост и никаква независимост на съдебната
Коментари Харесай

Нинова за промените в Конституцията: ДПС получава зависима прокуратура, Борисов едно голо обещание, ДБ получава съдиите да си избират квота във ВСС

Не се цели никаква правдивост и никаква самостоятелност на правосъдната система. Разпределиха си и порциите в правосъдната система. " Демократична България " и Христо Иванов най-сетне си получават съдиите да избират своята квота във Висш съдебен съвет. Негова отдавнашна фантазия. Движение за права и свободи получават една политически подвластна прокуратура, където по-голямата част от квотата на прокурорите ще бъде политически избирана. Бойко Борисов получава едно голо заричане, че ще го пазят и подпират до дъно.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание откакто бяха признати измененията в главния закон на Републиката, съобщи кореспондент на " Фокус " .

И топълни, че " това съставлява правосъдната промяна, която преди малко одобриха през Конституцията ".

" Т. е. задкулисието и паралелната страна се окопаха още по-дълбоко, към този момент узаконено през Конституцията на България ", уточни Нинова.

" Отвориха малка врата за договаряния с президента. Първоначалното изречение за служебния кабинет беше - Правомощията на служебния кабинет се лимитират със специфичен закон. В последния миг вкараха " могат да се лимитират със специфичен закон ". Тоест не е заковано в Конституцията, че със специфичен закон се лимитират пълномощията на служебния кабинет, Това е отворена врата към президента за договаряния ", безапелационна е алената лидерка.

Според нея в Конституцията " смяна няма, а замяна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР