Не се страхувам, тъй като свикнах с този начин на

...
Не се страхувам, тъй като свикнах с този начин на
Коментари Харесай

Христо Грозев: Не се страхувам, в Лос Анджелис съм

Не се опасявам, защото привикнах с този метод на живот, най-малко от 2015 година, когато започнаха опитите за бойкот на нашата работа от страна на съветското държавно управление, само че и от Беларус. Рискът се увеличи доста от няколко седмици заради това, че съм включен публично в лист с враговете на Русия. Това сподели журналистът Христо Грозев в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Той съобщи, че сега се намира в Лос Анджелис съм по отношение на няколко събития, свързани с документалния кино лентата „ Навални “ и идните номинации за „ Оскар “.

В Австрия Грозев получава защита от страната, до момента в който в България една парламентарна мощ – „ Възраждане “, е предложила той да бъда екстрадиран в Русия. „ Това е страшничко ”, разяснява журналистът.

Все отново удостовери, че е получил отбрана от България. „ Няколко дни не беше ясно дали страната е подготвена да вземе позиция, която е конфронтационна по отношение на Русия, само че представители на правоохранителните и специфичните служби се свързаха с мен. Наистина видях сериозен опит от страна на нашите специфични служби да координират с други служби по света моята сигурност. На този стадий съм признателен на страната “, сподели Грозев.

Той сподели, че не може да твърди, че в българския парламент има съветски сътрудници. „ В политически сили, които са извънпарламентарни – сигурно, в българския стопански хайлайф също са доста. Има доста присъстващи на територията на България руснаци, които са в тясна връзка с техните обществени служби. Надявам се българските специфични служби и контраразузнаването да имат взор върху това ”, сподели журналистът.

„ Когато преди година разследвахме една интервенция на ГРУ по бойкот на следствието на интонации Боинг над Украйна през 2014 година, в телефонните диалози на генерала, който се занимаваше със бойкот на следствието, имаше и български телефонни номера. За част от тези контакти имаме догадка, може би в околните дни ще публикуваме следствие ”, разгласи Грозев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР