Не се отговаря на основния въпрос - как службите на

...
Не се отговаря на основния въпрос - как службите на
Коментари Харесай

Валентин Радомирски: Липсва отговор как службите на Израел изпуснаха нападението на Хамас

Не се дава отговор на главния въпрос - по какъв начин службите на Израел изпуснаха нападението на " Хамас " на 7-и октомври.

Това сподели пред БНР дипломатът Валентин Радомирски, съгласно който това дава учредения за тайни теории.

" Този спор е претрупан с толкоз доста история и с толкоз доста участници в тази история, че обвинени за това кой стои зад всичко, което се случва в последните дни, могат да бъдат всички. Външно логиката се разпредели като и до момента - този, който стои зад Израел, а това са Съединени американски щати и Западът, се подозират, че те имат интерес от този спор. И назад - тези, които стоят зад " Хамас " - " Хизбула ", основно Иран, ненапълно Турция и някои арабски страни - са другите обвинени. Както постоянно обвинени са и Русия, Китай и така нататък Това са схемите, които външно наподобяват разумни. Но в действителност не се дава отговор на въпроса по какъв начин по този начин Мосад, по какъв начин по този начин ЦАХАЛ изпуснаха това нахлуване на 7-и октомври ", разяснява той.

По думите му наред с въпроса кой стои зад офанзивите на " Хамас " към този момент стои и въпросът кой стои зад удара по болничното заведение в Газа.

" До бомбардировката на болничното заведение ми се струваше, че има някакви благоприятни условия за действителна военна интервенция. Проникваха непотвърдени сведения, че срещата в Аман, която беше отсрочена, е предвиждала да бъде уверен Махмуд Абас да поеме ръководството в Северна Газа, откакто тя бъде изчистена от " Фатах ".

Според Радомирски Израел сега няма опция да направи военна интервенция, тъй като " и Съединени американски щати дадоха сигнали, че не желаят да се прави ":

" Ако има някаква военна интервенция, тя ще бъде лимитирана.... Вероятно ще има специфични интервенции за освобождение на заложниците ".

Дипломатът беше безапелационен, че политическото позволение на спора е основаването на две страни - Израел и Палестина.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР