Не се оправдаха очакванията на медиите за екшън пред партийната

...
Не се оправдаха очакванията на медиите за екшън пред партийната
Коментари Харесай

Минеков предаде на охраната на ГЕРБ писмото за освобождаване на помещенията

Не се оправдаха упованията на медиите за екшън пред партийната централа на ГЕРБ сред симпатизанти на партията и служебния министър на културата Велислав Минеков, който упорства да бъдат освободени пространствата, заемани от партийното управление.

Министърът донесе писмо-молба към ГЕРБ да освободи двата етажа, само че вместо на стена от бранители на управлявалата до неотдавна партия той се натъкна на плътната стена на публицистите, които го обсипаха с въпроси: настояха да научат какви са правните учредения за писмото и за какво то е трябвало да бъде донесено на ръка, а не изпратено служебно. Министърът изясни визитата си като " знак на благосклонност ".

/Текста на писмото можете да прочетете /

" Това писмо не е наказване, ние си връщаме благосъстоятелност. Предлагам ГЕРБ да се изместят от тези два етажа на НДК. Ще им намерим почтено място. Помолил съм регионалният шеф да търси такова. Това е една молба, правно съображение има. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на господин Плевнелиев. Тази неразбираема изгода, както те я дефинират, е в действителност съмнителна. Нека да освободят етажите, с цел да може НДК да се възвърне ", уточни Минеков. Но не пожела да се качи при управлението на ГЕРБ да им връчи писмото, а го съобщи на защитата и си потегли.

Минути по-късно на 16-ия етаж зам.-лидерите на ГЕРБ Даниел Митов и Томислав Дончев дружно с Росен Желязков посрещнаха медиите с безапелационното изказване, че не е в компетенциите на министъра на културата да " изважда ", предлага и изобщо да взема решение в съответния случай мястото на партийната централа. Има правов ред, който би трябвало да се съблюдава, право да взема решение е на регионалния шеф и Министерския съвет, съобщи Росен Желязков. А даже и Министерски съвет да реши да реалокира партийната централа, актът предстои на обжалване.

Показаха фотоси на неприятно положение с течове и повреди на пространствата преди да се нанесе там ГЕРБ, поведоха публицистите към други етажи, стопанисвани от Министерството на културата, с цел да се види " по какъв начин са поддържани ".

А Даниел Митов разяснява с цветисти избрания дейностите на Минеков и не пропусна да намеси президента Радев като виновен за " произвола и овластената надменност на служебния министър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР