Не се очаква сняг в празничните дни около Рождество, но

...
Не се очаква сняг в празничните дни около Рождество, но
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева: На Рождество няма да има обилна снежна покривка



Не се чака сняг в празничните дни към Рождество, само че времето бъде студено. Това заяви в предаването " Преди всички " Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.
Тя посочи, че макар изобилните снеговалежи в тези дни завивка не се образува.  Температурите обаче не престават да падат и бъдещите превалявания ще са най-вече от сняг.  Снежна завивка ще се образува в Родопите:

Ще посрещнем идващата зима на 21-ви с ниски температури, изключително към сряда-четвъртък, когато се обясни. Вятърът съвсем ще стихне в доста региони. Минималните температури заран ще са към минус 10 градуса. Към сряда-четвъртък е допустимо и оптималните в обособени региони да са към или малко под нулата

След празниците се чака леко стопляне до към 10 градуса, сподели Стойчева. Синоптиците не чакат „ нищо изключително “ у нас през декември, само че загатват, че „ зимата занапред стартира “. Предупредени за идни значителни превалявания обаче са тези, които възнамеряват до посрещтнат празниците в Италия или Турция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР