Не се меся в работата на правоохранителните органи. Това коментира

...
Не се меся в работата на правоохранителните органи. Това коментира
Коментари Харесай

Радев: Предоставяне на ПВО на Украйна въвлича страната ни във война

Не се меся в работата на правоохранителните органи. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в Стара Загора, където е на посещаване, във връзка на задържането през вчерашния ден на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

„ Но справедливостта не е спечелила, до момента в който не се произнесе съдът. Това е по закон “, добави президентът.

Според президента би трябвало да бъдем солидарни с украинския народ и да се оказва помощ с каквото може, само че посочи: „ Който вземе решение за даване на въоръжение и по този метод замесване на България във войната, би трябвало да може да се изправи пред обществото и да изясни какъв е рискът. Защото цената постоянно се заплаща от жителите, а не от политиците ”, безапелационен е Радев.

Той съобщи, че главната задача е да не се позволява българските жители и стратегическите ни обекти да останат без съответна противовъздушна защита.

 „ На територията на прилежащи страни падат дронове със заряди в тях. Ние не би трябвало да позволяваме това да се случи на територията на нашата страна ”, сподели още президентът

Радев сподели, че решението за Противовъздушна отбрана би трябвало да се вземе от Народното събрание, само че още веднъж посочи, че всеки, който го вземе, би трябвало да излезе начело, пред хората, с цел да им изясни риска и цената които би трябвало да платят.

На въпрос дали карцерът на Борисов е похищение на вниманието от визитата на американския министър на защитата, Радев сподели, че за това би трябвало да се попита премиера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР