Не се е променил шансът да отидем на избори отново.

...
Не се е променил шансът да отидем на избори отново.
Коментари Харесай

Борис Попиванов: Не се е променил шансът да отидем на избори отново

" Не се е трансформирал шансът да отидем на избори още веднъж ".

Тази констатация направи пред БНР политологът доцент Борис Попиванов, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Според него шансът за държавно управление с втория мандат е по-малък, в сравнение с беше с първия:

" Струва ми се, че " Продължаваме промяната " по-скоро не желаят да вършат държавно управление. Те обаче са поредни, тъй като не са трансформирали първичната си позиция, че този парламент не е техният и в случай че той остане да съществува с постоянно държавно управление, те ще бъдат безапелационна съпротива в него. В Политическа партия е мощно мнението, че едно ново показване на избори би било в плюс за тях и биха изгубили, в случай че се опитат да сглобят някаква комплицирана коалиция в този момент ".

Политологът предвижда, че изискванията, които ще слагат Политическа партия, евентуално няма да бъдат изпълними за другите парламентарни обединения.

Той разяснява номинацията на акад. Николай Денков за министър председател на държавно управление с мандата на Политическа партия и вероятно подкрепено от " Демократична България ":

" Това е имитация към ГЕРБ. Ако Политическа партия предложат Кирил Петков или Асен Василев за министър председател, това значи, че те ще затворят вратите на едно бъдещо държавно управление и не съумяват да прескочат залога, който ГЕРБ сложиха с кандидатурата на проф. Николай Габровски. Така че номинацията на акад. Николай Денков би била изцяло рационална и в сходство с условията, заложени от ГЕРБ до момента ".

По думите на Борис Попиванов президентът Румен Радев ще съблюдава салдото сред обособените политически сили и ще даде повече време на Политическа партия, преди да им връчи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, каквото време имаха и ГЕРБ:

" Слабо евентуално ми се коства да се случи преди празниците, може би незабавно след Нова година ".

Доц. Попиванов акцентира, че на третия мандат не би трябвало да се разпореждат огромни упования, тъй като той не зависи от политическите сили, а от избора на президента на кого да го връчи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР