Не се безпокойте – не се касае за апокалиптично явление,

...
Не се безпокойте – не се касае за апокалиптично явление,
Коментари Харесай

Луната и Земята се сближават помежду си по своя орбитален път

Не се безпокойте – не се касае за апокалиптично събитие, заплашващо съществуването на човечеството! Елипсовидната орбита на естествения земен сателит обуславя периодическото му доближаване и отдалечаване от родната планета.

При приблизително разстояние от 384 000 километра сред двете галактически тела, доближаването им с към 50 000 клометра на 14 ноември тази година ще докара до повишаване на яркостта на Луната с цели 30%, до момента в който площта на повърхността й очевидно ще се усили с 14%.

При състояние, че Луната по това време е във фаза новолуние, резултатът, избран от НАСА като „ екстра супер луна “, ще бъде осезателен и с просто око, само че може да се следи още веднъж чак след 18 години. За феновете на статистическите данни: при тези условия, продължителността на възможен полет до Луната ще се редуцира с към 13%.

Луната е единственият натурален сателит на Земята и петият по размери в Слънчевата система. Българските названия месец и месечина за жалост през днешния ден се употребяват само поетично. Нейният знак е полумесец. Средното разстояние сред Луната и Земята е 384 403 km. Лунният диаметър е 3476 километра.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР