Не считам, че имам пропуски и грешки в работата си.

...
Не считам, че имам пропуски и грешки в работата си.
Коментари Харесай

Шефът на КЗП пак отказа да подаде оставка

" Не смятам, че имам пропуски и неточности в работата си. Уволнен е един човек от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), а напусналите хора са 43 души поради ниското равнище на възнаграждение ". Това съобщи ръководителят на КЗП Стоил Алипиев пред bTV.

Алипиев бе безапелационен, че няма учредения да подава оставка поради това, че е наложил наказания на огромните търговски вериги. " Аз би трябвало да извършвам активността си, до момента в който съм на нея ", акцентира шефът на КЗП.

Припомняме, че министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов изиска оставката на шефа на КЗП за разпространяване на протеинови барчета поради открито разминаване сред наличието на опаковката на протеиново барче и действителните съставки на продукта.

Той изясни, че КЗП може да извърши проучвания за нарушавания, а способният орган за нарушавания от дадена храна е Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), която е издала забранителна заповед да не се популяризират избрани протеинови барчета в комерсиалните вериги.

Алипиев посочи, че са направени проучвания в частна лаборатория и е намерено противоречие сред това, което е написано на етикета на протеиновото барче, и наличието на продукта. Нелоялните търговски практики се реализират от търговеца до потребителя. Съставени са 24 акта за възбрана на нелоялна комерсиална процедура за продаването на въпросните протеинови барчета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР