"Не само в Австралия, но и през последните седмици на

...
"Не само в Австралия, но и през последните седмици на
Коментари Харесай

Григор Димитров: Където и да си в ранглистата, най-важното е да запазиш ценностите си

"Не единствено в Австралия, само че и през последните седмици на подготовката ми за там не се усещах на това равнище, на което желаех да се състезавам. “ показа най-хубавия ни тенисист Григор Димитров в ефира на „ Събуди се “ по NOVA.

Нова победа на Григор Димитров! Отива на четвъртфинал на Australian Open

Григор Димитров бие в Австралия, на 1/8-финал е

„ Kогато вземам участие в шампионат, желая да съм на 100 %, с цел да го печеля. Таих тази информация в себе си дълго време, само че в този момент желаех да я споделя с всички вас “ описа още той.

Димитров се върна към приятните мемоари от извоювания край в Лондон. "Видях българските флагове - бяха големи, може би най-големите флагове, които съм виждал. И когато играеш, усещаш, че играеш с тях. Това способства още повече за успеха! "

"Когато си първи, втори, трети, четвърти, който и да си на света, най-важното е да запазиш себе си, да запазиш полезностите, които имаш. Да си в светлината, в която всеки те познава. "

„ Дори когато се прибирам у дома чувствам поддръжката на почитателите. Българският въздух ми е мотивация. Когато съм у дома нещата са по добре “ показа още той.

Той разяснява и проблемите си с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове без да играе най-хубавия си тенис

„ По време на мача опитваш да промениш придвижването, с цел да вкараш първи сервис. Все отново нямах чак толкоз неприятно показване в Австралия, борех се да печеля без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дават по-голяма убеденост. Има място за усъвършенстване. ", изясни Гришо.

Той бешекатегоричен, че би предпочел персоналният му живот да е надалеч от прожекторите. „ Не желая да приказвам за персонални неща, може би там е професионализмът – да диференцирам тези тематики “, заключи тенисистът.

Той е в България седмица преди старта на шампионата Diema Xtra Sofia Open, който ще се организира сред 4 и 11 февруари в „ Арена Армеец.

„ Винаги изисквам повече от себе си. Понякога тялото просто не желае. Прибрах се от Австралия, направих прегледи в Монако, тъй като не се усещах добре, изключително в края на шампионата в Мелбърн. Трябва да намеря метод да се възстановя, тъй като здравето е най-важното за мен”, сподели Димитров в умозаключение.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР