Не само пещерните русофоби обявиха война на руския език, а

...
Не само пещерните русофоби обявиха война на руския език, а
Коментари Харесай

Путин бесен: Редица страни и пещерни русофоби обявиха война на руския език

Не единствено пещерните русофоби оповестиха война на съветския език, а в редица страни това се трансформира в държавна политика . Това е коментирал съветският президент Владимир Путин по време на съвета по съветски език в Кремъл, оповестяват съветските медии.

Както е отбелязал съветският държавен глава, Русия " носи голяма отговорност за опазването, развиването и разпространяването на съветския език и съветската литература ".

" Особено през днешния ден, когато се сблъскваме с опити изкуствено, желая да подчертая това, точно изкуствено, жестоко, за един час, безусловно безогледно да се ограничи пространството на съветския език в света, да се изтласка в периферията . Не единствено пещерните русофоби афишират война на съветския език, а това също по този начин го следим, считам, че не е загадка, тук работят разнообразни типове маргинали и нападателни националисти ", изтъкнал Путин.

Той отбелязал, че за жалост " в някои страни това се трансформира в публична държавна политика ".

По-рано съветският министър председател Дмитрий Медведев прикани да не се задръства съветският език с чуждици и по-конкретно с задгранични термини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР