Не съм тук, защото имам нужда от лична изповед, тук

...
Не съм тук, защото имам нужда от лична изповед, тук
Коментари Харесай

Mайката на Даная: Три дни не се появи нито неврохирург, нито хематолог


Не съм тук, тъй като нуждая се от персонална изповед, тук съм най-много поради всички други деца. Нямам искания към здравната част, а към процесите в процеса на лекуване на Даная, към неналичието на връзка. Това съобщи майката на Даная Кулева – Ани Стоянова, в парламентарната комисия по опазване на здравето, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Стоянова описа, че Даная удря главата си на 27 април предходната година. „ Каза ми на другия ден и същия ден посетихме „ Неврохирургия “ в „ Пирогов “. След прегледа ѝ беше назначен рентген, тя не беше приета в болница. Беше изпратена у дома. Казаха ѝ, че най-вероятно има комоцио “, сподели майката. Тя изясни, че няколко дни по-късно Даная я разсънва, защото изпитва безусловно непоносима болежка.

„ Тогава за повторно посетихме незабавен кабинет по неврохирургия в „ Пирогов “. Лекарят беше различен и тогава направиха скенер, видяхме, че тя има хематом. Проведе се диалог сред лекаря на кабинета и нейния хематолог “, описа майката и добави, че ѝ споделят да донесе два флакона от кръвосъсирващото лекарство „ NovoSeven “, защото го нямат налично.

Тя показа, че пред нея поставят на Даная единия флакон. „ Според доктор Стоянова след 4 часа трябваше да се постави другия “, добави Стоянова. По думите ѝ малко по-късно една от сестрите ѝ носи една банка кръв и я моли да топли с тялото си.

След вливането на кръв, описа майката, Даная стартира да повръща кръв, да се успива, да не я чува, да се държи необичайно и друго, да я боли още повече.

„ През целия ден доктор не пристигна. През цялото време общувах с една сестра. На този ден на работа са били най-хубавите, в това число и проф. Габровски “, акцентира Стоянова.

„ Направиха на Даная фотография и споделиха, че нещата са се влошили. Това беше последният път, в който видях детето си в схващане. Лекарите споделиха, че реагира единствено при доста мощна стимулация. Опитах няколко пъти, тя не ме чуваше. Неврохирург към момента не беше се появил, нейният хематолог не беше извикан. Целият ден мина, аз не се видях с доктор, на мен никой не пристигна да ми изясни какво се случва. На идващия ден, на 7 май, до обяд нещата се развиваха по същия метод. Казаха, че тя се утежнява “, изясни още майката и добави, че тогава взема решение да напише пост в обществената мрежа с молба да получи телефона на проф. Николай Габровски.

От своя страна проф. Габровски ѝ оповестява, че нещата не са добре.

„ Даная към този момент я подготвяха за интервенция. Дойде доктор Захаринов и ме попита: „ Ти малоумна ли си ма? “. Подписах един документ и той влезе в интервенция, Даная излезе от интервенция сред 21 и 22 ч. вечерта и той сподели, че всичко е добре. Знаете ли, че никой не ви приготвя, когато влизате при детето си? Знаете ли, че доста от вас не биха оживели при тази панорама? Никой не ме приготви и не сподели какво ще заваря. Главата на детето ми беше отворена “, съобщи Стоянова.

Майката продължи с описа: „ Извадих едни пари и му ги подадох. Знаете ли по какъв начин разбрах, че детето ми е мъртво? Хвърли ги и потегли, сподели, че съжалява. “

Жената е безапелационна, че на 5, 6, 7 май до 19 ч. вечерта неврохирург не се е появил. „ В същия интервал те не извикаха хематолога, който я лекуваше една година. Втори удар по главата на Даная нямаше. Тя не се е удряла на никое място в този интервал от време. В продължение на една година Даная се пазеше, в случай че видеше топка. Още ли ме питате за какво желая оставката на шефа на „ Пирогов “ и за какво считам, че би трябвало да се понесе отговорност “, попита в умозаключение Стоянова. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР