“Не съм сигурен, че всички представители на сглобката са единни

...
“Не съм сигурен, че всички представители на сглобката са единни
Коментари Харесай

Проданов: Неразбирателството в сглобката за бюджета е причина вотът ни на недоверие да е успешен

“Не съм сигурен, че всички представители на сглобката са единни сега, тъй че вотът на съмнение, който внесохме, е действителен късмет това нездравословно за България държавно управление да си отиде. ”

Това разяснява заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България ” Христо Проданов в ефира на bTV радио.

Той напомни, че вотът на съмнение е поради неуспеха на кабинета “Денков-Габриел ” в областта на националната сигурност и защитата.

“Това държавно управление направи всичко по силите си да обезоръжи Българската войска и да даде всичко, което имахме на Украйна. А методът, по който се пробват да превъоръжат армията, е извънредно циничен - със скъпа, само че остаряла техника и самолети, които са към момента единствено чертежи. Цинизмът на този парламент е, че нашето предложение компенсацията за майчинство през втората година да бъде вързано за минималната работна заплата, което коства към 40 млн. лева, бе отхвърлено с претекста, че няма пари, а в идната точка отделиха 3 милиарда за американски бойни машини “Страйкър ”, създадени през 1990 година ”, изясни част от мовите социалистът.

Проданов уточни още, че несъгласията в сглобката във връзка бюджета основават заплаха България да остане без държавен бюджет за 2024 година и това е още една причина вотът на съмнение на 16 ноември да бъде сполучлив.

“На локалните избори Българска социалистическа партия има 72-а общински кметове, което е една трета от общините в България - няма по какъв начин да не го отчетем като триумф. Имаме и растеж на партийния избор при общинските съветници ”, означи Христо Проданов.

Народният представител разяснява, че в България няма сполучлив претендент, било то за кмет на София или за президент, без зад него да застане една от огромните партии.

“Така че Българска социалистическа партия има огромен принос за положителното показване на Ваня Григорова, както и тя самата също способства със своите персонални качества за това ”, акцентира Проданов. Той напомни, че не за първи път социалистите са покрай спечелването на кметските избори в столицата и предвижда, че столичани от ден на ден ще осъзнават, че неолибералното ръководство в София не работи в интерес на всички жители и ще го отхвърлят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР