Не съм притеснен по никакъв начин. Лидер на партия, решила

...
Не съм притеснен по никакъв начин. Лидер на партия, решила
Коментари Харесай

Тагарев за поисканата оставка от Нинова: Не съм притеснен по никакъв начин

„ Не съм обезпокоен по никакъв метод. Лидер на партия, решила да се нарежда като опозиционна, в това число по въпросите за помощта към Украйна, не ме тормози по никакъв метод и няма да смени моето държание, допускам и държанието на кабинета “. Това разяснява военния министър Тодор Тагарев във връзка поисканата му оставка от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Причината за настояването е концепцията му за възможното разполагане на база на НАТО в Черно море. Тагарев сподели, че не знае какви са претекстовете за поисканата му оставка. 

„ Това е извънредно странна и непредвидена интерпретация на моите думи. Конвенцията от Монтрьо е доста значим интернационален документ, признат през 1936 година Досега не са проявявани никакви съществени апетити към изменението му. Всичко, което обсъждаме и приказваме е в прецизно сходство с този документ. Някой е решил да интерпретира думите ми по метод, който му изнася политически за пропагандни цели “, разяснява министърът на защитата.

Тагарев разяснява информацията за идна аудиенция на украинския президент в България.

„ От нощес не съм в течение на никакви полемики по въпроса. Имам опция да изразя страдание, че е изтекла такава информация. Не би трябвало това да се случва, президентът Зеленски съставлява интерес за съперника. Той е извънредно скъп посетител на всички места, където реши да отиде и успее “, сподели военният министър. 

По думите му самото приключване на информация към този момент е причина, в случай че е имало планувана такава аудиенция, тя да бъде анулирана.

„ Една негова евентуална аудиенция ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която към този момент е направена и капацитета ни вероятно за спомагателна помощ. Той може да реши да сложи спомагателни претенции, които ще разгледаме по отношение на законите и процедурите “

Тагарев изрази очаквания такава аудиенция да се осъществя. По думите му, в случай че има покана, тя ще бъде отправена от Министерския съвет.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР