Не съм получавал никакви предложения за публична позиция, това заяви

...
Не съм получавал никакви предложения за публична позиция, това заяви
Коментари Харесай

Алексей Петров: Познавам и Борисов, и бащата на Кирил Петков, нормално е да си говорим

" Не съм получавал никакви оферти за обществена позиция ", това съобщи някогашният консултант в ДАНС Алексей Петров в предаването " Тази неделя " по bTV. 

" Не знаех, че Ангел Христов е в България. Преди малко прочетох, че погребението е спряно. Познавам и двамата братя добре. През 2009 година, когато бях в ДАНС, участвах в задържането на братя Галеви. През 2010 година проведох срещата сред тях и Румен Петков ", разяснява той изненадващата гибел на Ангел Христов, прочут като единия от братя Галеви. 

Вчера стана ясно, че Христов е умрял в дома си в село Ресилово. Той бе търсен с алена бюлетина от Интерпол. Не е ясно по кое време се е завърнал в България. Погребението му трябваше да бъде през днешния ден в Дупница, само че е отсрочено поради следствие. 

" Нека да оставим следствието да каже по какъв начин е настъпила гибелта. Когато приказваме за службите ми се желае да назова едно разбиране - " система ". Да преглеждаме службите за сигурност като система, тъй като тя е изгубила качеството си на методичност. В последните две години свикнахме да преглеждаме нещата на части. Време е и се надявам след съставяне на новото държавно управление да се върне системността ", сподели още Петров. 

Той разяснява и записите от съвещание на " Продължаваме промяната ", които 

" Определям тези диалози като домашни. Вече има постоянен кабинет, чакаме да мине процедурата по този начин, че всичко е наред. Аз поддържам основаването на държавно управление. Това е належащо на бизнеса, на жителите. Бизнесът в действителност е това, което основава пенсиите, които раздава държавното управление ". 

Петров отхвърли в миналото в фамилния му ресторант да се е състояла среща сред Кирил Петков, Бойко Борисов и Мария Габриел. 

" Познавам Борисов, несъмнено, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма по какъв начин дотам да имам роля, която да дефинира кой да взе участие в държавно управление. Познавам и двамата около бойните изкуства ", съобщи той. 

" Нормално е да си приказваме и да изкоментираме нещо, само че това не са публични диалози. С Бойко Борисов постоянно си приказваме за сигурност. Той изиска да се забележим и да беседваме ", сподели още някогашният консултант в ДАНС. 

" Моята интензивност не се дължи на това, че аз диря някакъв политически дял. Смятам, че се намираме в сериозен, спешен и сериозен интервал за България. Призовавам хората, които имат познание и мнение, да не вземат участие безучастни за тези събития ", сподели той. 

" По отношение на сюжети, режисури, по никакъв метод не вземам участие. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изричам мнението си доста непосредствено, само че ще продължа да го върша, тъй като считам, че е значимо ", безапелационен бе Петров. 

" Не бих посъветвал Борисов да даде имунитета си. Политиците би трябвало да подходят отговорно, тъй като ми се коства, че прокуратурата злоупотребява и се употребява за правене на политика. Атаките против водачите на партиите са по-скоро офанзиви към самите партии, тъй като това са репутационни удари, с цел да не се сформира държавно управление. Грешката на господин Гешев е, че това сплотява партиите и ще бъде катализатор за сформиране на държавно управление ", съобщи още той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР