Не съм партиен кандидат. Готов съм да работя с всички

...
Не съм партиен кандидат. Готов съм да работя с всички
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Няма да откажа подкрепа на ДПС, на БСП...на всички партии |

Не съм партиен претендент. Готов съм да работя с всички партии. За мен е значимо да ме поддържат хора от целия набор. Надявам се да убедя всички, че съм подобаващия за президент, с цел да убедя всички тези хора. Това съобщи ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков незабавно откакто

Той разгласи, че в околните дни ще показа програмата и целите си.

" Няма да откажа поддръжка от никоя партия, тъй като това би бил неприятен знак към българското общество - в това число на Движение за права и свободи, на Българска социалистическа партия, на всички партии... Не желая да покажа неприятно отношение към никой, тъй като по този начин ще отрежа опцията за съгласие сред самите тях. Когато партиите се карат между тях, обществото гледа с неразбиране. Това би трябвало да спре. Аз ще потърся всички партии, с цел да няма никакво подозрение, че съм се обърнал към всички. Не съм сигурен, че ще ме поддържат, изключително на първи тур, само че считам, че техните лични гласоподаватели ще се извърнат към нас, тъй като и в днешното събиране имаше хора, които години наред са подкрепяли други партии, с изключение на тази, която до момента ме е подкрепила. Имаше хора, които са спорили с партия ГЕРБ и са се изказвали неласкаво за нея, само че когато видяха нашата президентска двойка, сами ни се обадиха ", сподели проф. Герджиков. 

Той разгласи, че е разискал кандидатурата си за държавен глава първо с хора от университетските среди, измежду които бил и някогашният министър на образованието от ГЕРБ Красимир Вълчев.

" Той се обърна към мен с предлагането да се срещна с господин Борисов, с цел да получа поддръжката на партия ТЕРБ. Аз отговорих, че това не е неприятна концепция, само че че желая да поддържам връзка с всички партии, а не с една. Затова предложихме да ни издигне предприемчив комитет. Подкрепата на всички е добре пристигнала ", обясни Герджиков.

Той първо щял да потърси поддръжка от страна на десните партии, а не от Движение за права и свободи.

" Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ никой от нас няма да бъде определен. Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ и от Движение за права и свободи, най-после никой от нас няма да бъде определен. Ако нашата двойка бъде определена, това ще значи, че за нас са дали своят вот 51 % ", сподели Герджиков.

Професорът посочи, че няма нищо срещу личността на досегашния президент Румен Радев и че е подготвен да взе участие в спор с него.

" Познавам се с него и сме в най-хубави връзки. Но това, което виждаме в края на мандата на един президент, е резултатът. Изпълнил ли е условието на конституцията да е въплъщение на единството на нацията ", сподели той.

Герджиков изрично съобщи, че няма нищо общо с партия ГЕРБ и с партия Движение за права и свободи.

Според него диалогът му с някогашния министър председател Бойко Борисов, с който се познавали напълно незадълбочено, протекъл " ненадейно добре за мен ".

" Имам запаси към някои от политиките на партия ГЕРБ, изключително в първото им държавно управление, по-късно нещата се пооправиха. Поради това чаках и неприятни изненади. Първото, което той ми сподели, бе, че в случай че се разберем за поддръжка на нашата кандидатура, те нямат никакви условия ", сподели Герджиков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР