Не съм очаквал такова счупване, каквото се случи на 24

...
Не съм очаквал такова счупване, каквото се случи на 24
Коментари Харесай

Ани Илков пред Едвин Сугарев: В Кремъл са луди хора, Путин е като плъх в ъгъла

Не съм очаквал такова строшаване, каквото се случи на 24 февруари 2022 година с нападението на Русия над Украйна. Ние се оказахме със старите си души в един нов свят. Старите ни души бяха по този начин моделирани, че живеехме с чувството, че единствено комунизма да падне и ще се сбъдне предричането на Фукояма, че краят на историята е настъпил с рухването на Берлинската стена. Това споделя пред водещия Едвин Сугарев поетът и журналист Ани Илков, в осми епизод на подкаста „ 24-и февруари “, отдаден на войната в Украйна.

Според Илков остава въпреки всичко един коефициент на опциите, смъртната на Пригожин да е мистификация и той да се крие. Но защото самият Путин изрече съболезнования, то можем да имаме вяра, че е погубен, както се случва с всички съперници на диктатора.

От тук нататък – одобряваме, че това е публичната гибел на Пригожин, само че казусът е, кой ще се занимава с тази огромна военна мощ „ Вагнер “. Идеята е Русия да не дава отговор политически за дейностите на тази войска, само че тя стои и чака заповеди за дейности в Беларус, в Африка…, добави Илков.
Според него краят на режима на Путин ще бъде нещо сходно като преврата, който „ Вагнер “ се опита да реализира.

В Русия са се случвали сходни събития през годините. Русия се плаши от хаоса на 90-те години, който назоваха анархокапитализъм. Възможно е събитията към гибелта на Пригожин да отварят вратите на Ада. Но е вероятен и вътрешен прелом в Кремъл. Постът на Путин да бъде ангажиран от Патрушев, който да води политика близка до Китай. Но в края на краищата основното внимание е ориентирано към войната против Украйна, а това не е районен спор и за това е поддръжката на Съединени американски щати и Европа. Има още разновидности за края на Путин. Но най-големият смут идва от това, че никой не знае какво ще вземе превес и по какъв начин ще работи диктаторът. Никой различен политически началник не си е разрешавал нуклеарен шантаж. Това са луди хора, Путин е като плъх в ъгъла, само че не напълно. Зад него стаи Китай, въпреки и доста спорно, Индия също е в двойствена позиция. Работата е комплицирана и от украинска позиция, предизвестява Илков.

Какво споделя още анализаторът – чуйте цялото изявление:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР