Не съм обмислял оставката си. Много неправилно съм разбран. За

...
Не съм обмислял оставката си. Много неправилно съм разбран. За
Коментари Харесай

"Премиерът има доверие в мен": Здравният министър не мисли за оставка

Не съм обмислял оставката си. Много погрешно съм свестен. За мен освобождението на моят заместител бе сигнал към мен - доста съществено да се замисля за темповете на работа си. Това сподели здравният министър проф. Христо Хинков в ефира на bTV.
 
" Премиерът има доверие в мен, аз също съм предан към премиера и това държавно управление. Призивите за моята оставка са от хора, които не са част от държавното управление ", съобщи още министърът.
 
Попитан има ли независимост да назначи заместниците си, проф. Хинков сподели, че има за един-двама, а останалите били прерогатив на премиера. Той изясни, че Илко Гетов е предложение на премира и бил склонен с неговото предопределение. Той работил добре с него, само че желал да изясни повече за експорта на медикаментите.
 
Здравният министър разкри, че е освободил основният секретар, който е заварил от служебното държавно управление, тъй като не бил удовлетворен от работата му. " Беше прекомерно безредна и неорганизирана ", сподели той.
 
На въпрос има ли фармамафия, проф. Хинков сподели, че това е много описателна дума. " Ако изчезне едно лекарство за избран интервал от време, което е доста значимо за едно хронично заболяване, това трансформира лекуването и в рисковия му вид може да се назова ликвидиране от разстояние ", сподели министърът.
 
По думите му от отчета на ДАНС не ставали ясни всички аргументи за какво изчезват медикаменти, а те били сложни. " Други аргументи са цената и комерсиалния интерес. Има снабдители, които нямат огромен интерес да внасят медикаменти поради ниските цени. Не е ли по-добре да е малко по-скъпо лекарството, само че да го има ", изясни министърът.
 
По отношение на Асена Сербезова той сподели, че тя взе участие в тази игра с медикаментите, като е трансформирала формулата на реекспорта. " Проф. Асена Сербезова е трансформирала формулата за определяне на дефицит от 100 на 65%. Тя споделя, че това е съобразено със закона, само че разумното държание на един министър е той да промени формулата в закона ", сподели проф. Хинков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР