Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за

...
Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за
Коментари Харесай

Васил Терзиев към Борисов: Не съм неблагодарен, все пак пусна глас за мен

" Не съм непризнателен на Борисов, въпреки всичко пусна глас за мен ". Така новоизбраният кмет на София Васил Терзиев отговори в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който в деня на локалните избори съобщи, че претендентът на ПП-ДБ и " Спаси София " бил непризнателен. 

„ Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом по този начин го е тълкувал, той е непризнателен човек ", съобщи Борисов откакто гласоподава на втория тур от локалните избори. 

Припомняме, че водачът на ГЕРБ в началото косвено прикани гласоподавателите си да гласоподават за Ваня Григорова на балотажа, като сподели: " по-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с Държавна сигурност ".

Терзиев хвърли и стрели към президента Румен Радев, който преди изборите сподели за него: " Човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си "., " Не би трябвало президентът да се занимава с претендент за кмет и да изкаже подобен коментар ", бе безапелационен Терзиев в студиото на " Панорама ". 

На въпрос на водещия Бойко Василев новоизбраният кмет на София разгласи, че не би приел да е министър председател. А споменът му за 10 ноември 1989 година бил по-скоро безпристрастен, тъй като тогава бил единствено на 11 години. Но добре помнел, че родителите му били въодушевени - чувал думи като " перестройка ", " смяна ".

Той сложи въпроса защо казусът с машините е бил подложен тъкмо в петъка преди изборите.

" Трудно ми е да си показва господин Божанов да е отправял закани към който и да било. Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота. Прекалено доста неща и разделят, а с цел да решим огромните проблеми на обществото е належащо единодушие ", акцентира Васил Терзиев.

Припомняме, че анулацията на машинния избор се случи по-малко от 8 часа, откакто информация от ДАНС провокира скандал. В нея се показва, че зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал непозволено кода от машина за идните избори.

Да одобряват сметкоплана, да се направи бюджет, да се задейства инспекторатът в битката с преливащите кофи и да бъде оповестена война на графитите в София. Това са първите неща, с които Васил Терзиев и екипът му щели да се заемат. " Не може градът ни да наподобява като гето ", добави той.

Терзиев не се тормози от подадените тъжби от загубилата балотажа за столицата Ваня Григорова да няма оповестяване на кмет, до момента в който не бъде прегледано обжалването ѝ всъщност. То бе отхвърлено от Административния съд-София град. 

Вместо да губят време в терзания Терзиев и екипът му били фокусирани в подготовката за идния мандат. Една от първите им задания щяла да бъде да се срещнат с всички шефове на дирекции, да се срещнат в детайли с проблемите в другите звена, да намерят решение и да се " отпуши " работата на общината. 

По самодейност на Васил Терзиев двамата с Йорданка Фандъкова са се срещнали в сряда. " Г-жа Фандъкова се отзова.  Запознах се с належащите проблеми. Поговорихме си за много неща, свързани с администрацията ", сподели новият градоначалник 

Терзиев добави, че " не отиват с неприятно ", а това, което ще търсят е професионализъм във всеки човек.

Кампанията за локалните избори той дефинира като " доста сложна ", най-много поради апатията на гласоподавателите. " Тежеше доста на екипа ни, че хората нямат доверие в политическата класа и нямат предпочитание да гласоподават ", изясни Терзиев.

По време на акцията Терзиев получава рецензии от хората, тъй като не им дава напразни обещания. Причината е, че нито той, нито екипа му са от хората, които дават обещание нещо, което не могат да изпълнят. По думите му политиката има потребност да стане по-градивна и позитивна.

Не са обърнали и огромно значение на абсурда с машините. По-важното било да се съсредоточат над това какво правиш, когато няма машинен избор и когато имаш 15-16% невалидни бюлетини.

" Омаскарявали са ме. Не единствено мен, това се случва във всяка акция. У нас политиката е гневно отказване на това, което се е случило преди теб. Всичко се персонализира по един просташки метод ", сподели още Терзиев.

По време на мандата си новият кмет на столицата няма да толерира непочтено държание, нито пък акции, учредени на обиди.

" Всички тези 175 хиляди души завоюваха изборите. Благодаря, че ми дадоха късмет на мен и екипа ми да направи нещо положително за града. Имам ангажимент към всеки един човек, който е дал своя вот за мен и към всички софиянци. Кметът си е кмет на всички - дали своят вот за мен или не ", добави Васил Терзиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР