Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил

...
Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил
Коментари Харесай

Наско Сираков: Не съм комарджия, продадох 60 апартамента

Не съм комарджия, играл съм единствено покер и съм спечелил доста пари. Откъде са приходите ми? Развалих си къщата в Драгалевци, построих 71 жилището и продадох 60. Тези откровения за персоналния си живот и финанси направи притежателят на Левски Наско Сираков в изявление за радио " Дарик ".

Още при започване на гостуването си пред сътрудниците той направи уточнението, че идва по свое предпочитание и желае самичък да си зададе някои неуместни въпроси. Първият от тях беше самобитен отговор на обществените рецензии на част от проведените последователи, че е хазартно подвластен.

" Какъв комарджия съм? Преди 30 години стопирах да заплащам налог публично мнение. Но от 3-4 години се наслушах на доста нелепости по тази тематика. Да разглася, че в никакъв случай не съм бил комарджия. Играл съм единствено покер и съм спечелил извънредно доста пари на тази игра. Имам очевидци. Всичките ми съотборници в Левски и националния тим играеха покер, нямаше какво друго да се прави. Но от 15 години не съм сядал да играя на нищо друго, с изключение на на бридж белот. Мога да си разреша всеки ден до края на живота да играя в казино и да си чешем крастата, само че не ми е прелестно. Понеже доста приказват, в най-скоро време ще потегли с Тони Краус още веднъж по шампионати. Той е заплашителен комарджия. Той върви повече, само че аз съм по-добър ", разяснява Сираков.

Голмайстор №1 в историята на " сините " разкри и от кое място са персоналните му доходи. " Развалих си къщата в Драгалевци и построих 3 блока - 71 жилището. Продадох 60 от тях и внесох в държавната хазна толкоз пари, колкото доста хора не могат и за 5 живота. "

Собственикът на Левски разяснява спора си с част от последователите, както и с някогашния треньор Станимир Стоилов. От фракцията " София Запад " оповестиха, че за идния мач с Берое бранш " Б " на стадион " Георги Аспарухов " ще остане празен в символ на митинг против слабата игра и трите следващи загуби - от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3).

" Сектор " Б " няма да бъде затворен. Това, че някой бойкотира, е негов проблем. Секторът е отворен и се продават билети за него. Като виждам отношението на една дребна част от нашите почитатели към генералния спонсор, на който изискуем в голяма степен Левски да го има, не се удивлявам, че няма напор от искащи за спонсори. То не беше горене на палми, плакати, послания... Хора, на които само и единствено можем да сме признателни, тъй като Левски нямаше да го има. Благодаря първо на господин Мило Борисов, че събра храброст да стане общоприет спонсор, и на Тити Папазов, с който отидохме при него и успяхме да го убедим. Ти би ли спонсорирал нещо, в случай че знаеш, че ще те плюят от трибуните и ще те назовават какъв ли не? ", риторично попита Сираков.

" Аз не съм горил никакви мостове. Готов съм на диалог с всеки почитател. Ама да ми идват декември 40 души, от които 20 с маски, и да ми изясняват по какъв начин желали да слушат дружно с медиите, това обикновено ли е? Да заповядат 5 индивида, само че желаят да влязат всички. Няма по какъв начин да стане. "

" Станимир Стоилов е минало за Левски, той самичък избра да е минало. Оттук нататък - да, нямам контакти с него, а не виждам за какво. Върши си работата в различен тим и друга страна. Имаше мнение за Левски, аз също и моето е друго. Аз не съм направил разделяне, не аз си потеглих, а си потегли Станимир Стоилов. Да сте забелязали спонсорът да се бърка в клуба? Не съм склонен с това нещо. "

Сираков се върна още един път към тематиката със отговорностите на клуба. " Останаха по-малки лихвоносни отговорности към общината. По най-бързия метод ще изплатим и тях. Разбира се, би трябвало да погасим и лихвата, само че към този момент тя не е толкоз страшна. За първи път от 15 години Левски няма лихвоносни отговорности към Национална агенция за приходите. До огромна степен заплаха от банкрут и за лиценза към този момент не съществува. Миналата година всеки ден се трупаше 2500 лв. рента на гърба на тима. Национална агенция за приходите сложи изискването 50 на 50 и за една година. След договаряния 70 на 30 и някогашният изпълнителен шеф, този макроикономист, сподели, че в никакъв случай не би се съгласил и това ще погуби Левски. Година по-късно главницата е погасена. Трябва да плащаме сред 55 и 60 000 лв. към общината в границите на 3 години. Може да ги изплатим и доста по-бързо.

Легендарният голмайстор отхвърли изказванието, че погасяването на главницата към Национална агенция за приходите е напълно с помощта на работата на Станимир Стоилов. " За една година погасихме 10,5 милиона лв. - настоящи и главница. За всички зимни прехвърляния в клуба ще влязат към 3,8 милиона евро. Много огромна част от парите, които са погасени, са и от европейските клубни шампионати, билети и най-много с помощта на почитателите, които са всеки ден в клубния магазин. Трябваше да създадем този напор, не е прелестно да продаваш най-хубавите... Разбира се, Стоилов беше на работа в Левски. И то на добре платена за нашите условия. Вършеше това, за което беше поканен в клуба. В този развой присъединяване и заслуга имат доста хора. Той е един от тях. "

Собственикът отдаде срутва в представянето на терена с късата аварийна пейка. " Като излязат 4-5 съществени играчи от състава, доста дребна опция имаш да реагираш. Отдавам срутва на неналичието на съществени футболисти, на травми - не сме очаквали, че и двамата централни бранители ще се разболеят преди мача с Черно море. В цялостен състав щяхме да изглеждаме по напълно друг метод. В рамките на 9 дни играхме против първия, втория и третия. Едни и същи футболисти, обикновено е да има отмалялост. От физическото положение съм най-доволен от мача във Варна. Имахме прочут срив в държанието на терена още против Славия. Отборът е квалифициран доста добре, това демонстрират проучванията. "

" Разговаряме с Николай Костов. Няма проблем, ще подпишем нов контракт. Имах цялостно доверие и на предходния треньор и не ми е минавало през главата да го променям и след 11 мача без победа. Едно време ги сменях през 3 месеца, в случай че видя, че не си правят добре работата. Не съм се трансформирал в това отношение. Извиних се на Николай Костов, тъй като го бяхме оставили по бели гащи, само че му бях обяснил първоначално какво е финансовото положение и до каква степен ни се простират опциите. На лагера в Турция отидохме с 10 юноши, с цел да се води естествен подготвителен развой. Малките са надарени, само че не могат да носят тази тежест, с която се опитваме да ги товарим. "

" Имаме неточности в зимните прехвърляния. Това си остава за наша сметка. Никой не е застрахован от неточности при селекцията, значимото е да доведеш тези неточности до най-малко. Много съм удовлетворен от някои нови попълнения и занапред ще разпростират своя капацитет. Фабио Лима - той е попадение за нашия тим. Също и Бала - пристигна неопитен, на десетия ден влезе да играе. За Охене няма какво да приказваме, той се вписа чудесно. Имам огромни упования към Патрик Мислович - на 22 години. "

Сираков още веднъж акцентира, че ще упорства дербитата с ЦСКА да се играе без гостуващи последователи. " Причината е тази война, която се води от доста години по нашите игрища. Тези клишета, че футболът е за хората, от дълго време към този момент не важат в дербитата с ЦСКА. Води се война. Изпратихме писмо до новоизбрания президент на БФС, че в идващите мачове не желаем да има гостуващи последователи на ЦСКА, когато ние сме домакини. Отказвам да нося отговорност за контузия или гибел. На срещата при министъра видяхме какъв боеприпас от ракети бяха арестувани... Хората пресметнаха, че 65-70 минути ще има пукотевица. Нищо не пречи да им гостуваме без наши почитатели. И това не е казус в международен мащаб. "

" И на Филип Филипов му споделих - почитам тяхното мнение, само че приказки от рода на " Футболът е за хората " са отпреди 25 години. Ние не можем да се оправим по никакъв метод и не желаем да носим такава отговорност. В понеделник оперираха дамата, ударена от ракета. Ами в случай че ударът беше на друго място? Боят в бранш А беше в резултат на това нещо. Полицията е помолила охранителната компания, тъй като са тръгнали да излизат на пистата на 10 м от пейката на ЦСКА - или се оправете вие, или влизаме ние. В момента наши мачове се охраняват от 60-70 индивида, тогава от 140. За година половин милион лв. санкции платихме, тогава не знам по какъв начин е било - не съм желал сметка от счетоводството. Това са неверни пари, една трета от главницата към общината. В Европа ни глобяват за пътеходите. Трябва да приказваме и да работим за културата на нашите последователи. "

Сираков изрично отхвърли, че арабски фонд договаря за Левски. " Кой го пусна този слух за арабите? Попитай Васил Колев от кое място има тази информация. Разбрах, че от доста сигурен източник. До мен не е стигнало и не знам за такова нещо. Опарване с договарянията да нов притежател беше първият път, втория - към 6 месеца направиха сериозен дю дилиджънс. Имаше отчаяние, че не се случи, а не опарване. "

Според притежателя за Левски ще е тежък, само че не и съдбовен удар, в случай че не се стигне до присъединяване в Европа. " Миналата година имахме сред 4 и 5 милиона доходи от Европа. При всички положения ще е сериозен финансов удар, в случай че не се класираме. Но ще се оправим и с това. Да не изпадаме в хипотези, в случай че пристигна този миг, ще го разясняваме. Първото място е абонирано. Надявам се - не за доста дълго. Много неща би трябвало да се трансформират изобщо във футбола и в БФС, с цел да се прекъсне хегемонията на Лудогорец. Надявам се с новото управление някои неща - най-много съдийството, да бъде променено, тъй като това убива футбола като цяло. "

" Георги Иванов ми е израснал пред очите. Знам, че ще направи всичко допустимо да промени нещата към положително. Доколко ще успее е различен въпрос. Но това не може да го промени единствено един човек, би трябвало да го създадем всички във футбола. "

" Скандална е обстановката за тв правата, само че Левски не може да повлияе на този развой. Това може да мине през законодателни промени и тв правата да бъдат владеене на всеки един клуб. Не пречи Левски да взе участие в пакет, само че в този момент решения за тв правата взима единствено БФС. Левски губи доста пари. Ние обединихме сили с ЦСКА преди 3 години, само че останалите клубове в А група гласоподават друго от нас. "

" Познавам някои хора от новия Изпълком. Надявам се да работи добре, само че всичко е в градината на Георги. От неговото предпочитание и упоритост за промени ще си проличи накъде ще тръгне българският футбол. Не имам вяра да има вмешателство при него от предходното ръководство. "

Сираков внесе изясненост и по тематиката с Андриан Краев, който отхвърли да възобнови контракта си и беше отхвърлен от първия отбор. " Бих приел и вид Анди Краев да играе до края на контракта. Случва се на всички места. Той си промени доста отношението към съотборниците. Спря да приказва в съблекалнята с съвсем всички, а беше капитан. На тази база взехме решението.

Това, че много време ни лъга за новия контракт, е едно на ръка. Ако покажа финансовите му стремежи, няма да ме питате даже. Нормално е всеки млад футболист да желае по-добри финансови условия. Аз съм минал по този път, въпреки че в България не можеше да се пазариш - заплата 160 лв. и толкоз.

Говорихме и с Марин Петков през вчерашния ден - да, те би трябвало да получават по-високи заплати. И им се оферират. Но му споделих и на Марин - преди 4 години те взехме в първия тим и трагичното финансово положение на Левски ти оказа помощ да си в първия тим. И че прекара съвсем 3 години и клубът беше зад теб.... Той е най-опасният ни футболист напролет и му се предлага напълно друго заплащане. Няма никакви индикации, че няма да желае да преподпише. "

Източник: бТВ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР