Не съм казвал на Симона Радева, че подозирам Георги Семерджиев

...
Не съм казвал на Симона Радева, че подозирам Георги Семерджиев
Коментари Харесай

Гаджето на Симона Радева: В следствието излъгаха, че съм й казал, че Семерджиев е катастрофирал

Не съм казвал на Симона Радева, че допускам Георги Семерджиев за злополуката на бул. " Черни връх ". Това беше неверно представено в показанията ми пред следствието. Това сподели в Софийския градски съд Мирослав Якимов. Той е бил измежду първите озовали се на сигнала за злополуката, при която на 5 юли м.г. починаха 2 девойки. За злополуката е упрекнат Семерджиев.

Якимов тогава е бил служител на реда в 4-о районно управление (на МВР), към този момент е уволнен. Той е гадже на Симона Радева, която след злополуката занесла стълбата на Семерджиев, с цел да

На въпрос на арбитър Стефан Милев дали е разпознал джипа на Георги Семерджиев, Якимов сподели, че първоначално колата била неразпознаваема. В следствие имал подозрения поради чанта в автомобила. Двамата се познавали, Семерджиев имал характерен външен тип. 

Якимов обвсни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева или тя на него. Запитан кое е наложило в тази обстановка - по време на оглед на злополука, да се чуе с Радева, Якимов изясни, че кардинално се чували.

Той отхвърли да е казвал на Симона Радева за съмненията си, че Семерджиев е карал колата. Обясни, че в следствието, което води следствието, не снели показанията му вярно. Там е записано, че е споделил на Радева, че Семережиев е карал.

Якимов уточни, че Радева изживява тежко кавгите с родителите си. В нощта на 5 юли тя имала такава с майка си. Отишла до автомивката на Семерджиев, с цел да си вземе ключовете. Затова се чули повторно. Радева се прибирала, когато спряла на злополуката. Пътят към дома й минавал оттова, отбрани я Якимов.

Призна, че е чул името на Семерджиев от негови сътрудници. Не знаел обаче е какво качество го търсят.

Якимов изясни, че чак на другия ден на обяд Радева му разказала, че е носила стълбата, с която Семерджиев се качил в дома си след злополуката. Тогава чул и от медиите изявления на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, че Радева е била в колата със Семерджиев. Тя обаче ходила на проучвания, които потвърдили, че не е била в автомобила. 

Той призна, че благ си персоналната кола в автомивката на някогашния футболист. Самият Семерджиев не желаел да одобри пари. Якимов мислел, че тя се ремонтира и Семерджиев не желае да се схваща, че тя работи. Затова си благ колата с персонални препарати, тъй като не желал да злоупотребява.

Той описа и за очевидеца, който показал накъде избягал Семерджиев след злополуката. Той бил слаб, с дълга коса. Казал, че живее на близка улица и обяснил на къде е избягал водачът. " Казах му да остане там ", уточни Якимов пред съда. Обясни, че споделил на сътрудниците си за този човек, само че по-късно него го нямало. " Нямах опция да го запиша в този миг ", отговори на въпрос на арбитър Стефан Милев за какво не е записал данните му Якимов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР