Не съм информиран за изискана справка от спецпрокуратурата какви хора

...
Не съм информиран за изискана справка от спецпрокуратурата какви хора
Коментари Харесай

Петков: Абсолютен саботаж, ако прокуратурата наистина е искала информация кой влиза в МС

Не съм осведомен за изискана информация от спецпрокуратурата какви хора са влизали в Министерския съвет през последните месеци. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков. Той сподели, че незабавно ще разпореди да му бъде дадена информация дали фактически има такова нещо.

Всички гости - български и задгранични жители, които са имали достъп до Министерския съвет през януари, февруари и март 2022 година, би трябвало да бъдат разказани и предадени на спецпрокуратурата, заяви по-рано. Преди ден Националната работа за защита е получила писмо от спецобвинението, че данните са нужни във връзка почнало авансово произвеждане.

" Ако и това се окаже правилно, ще бъде цялостно безсрамие. Знаете, че сега Министерски съвет е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се пробват да схванат кой влиза и кой излиза от постройката, с цел да схванат кой подава сигнали, това ще е следващия бойкот ", добави министър председателят. " Трябва деликатно да се види дали желаят да управляват, хората, които подават сигнали към нас. Те знаят към този момент, че за разлика от случвалото се до в този момент, сигналите към този момент отиват непосредствено при госпожа Кьоавеши, когато са свързани с еврофондовете ", сподели още министър-председателят.

По тематиката за войната в Украйна, Петков съобщи, че сега има риск Западните Балкани да са втора конфликтна точка. " Най-лошото, което може да се случи за нас е Западните Балкани още веднъж да са високо-рискови от позиция на сигурност, политически и тн. Затова за България районен съд Македония става още по-голям геополитически въпрос ", сподели министър-председателят.

" Тяхната Конституция включва групови права. Преброяването на същинския брой на българите в районен съд Македония ще стане действително тогава, когато успеем да реализираме смяна на това нещо ", добави Кирил Петков.

Той отхвърли да отговори дали ще изиска оставката на вътрешния министър Бойко Рашков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР