Не съм дошъл нито да чегъртам, нито имам списъци за

...
Не съм дошъл нито да чегъртам, нито имам списъци за
Коментари Харесай

Новият директор на Пирогов: Не съм дошъл нито да чегъртам, нито имам списъци за уволнение

Не съм пристигнал нито да стържа, нито имам описи за уволняване, нито подобавам с реваншизъм към някого, тъй като нямам към кого. Колегите споделиха, е аз съм първият човек, който не е " пироговец “, който единствено е бил в борда, само че не е работил тук. Това съобщи новият шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " доктор Валентин Димитров пред bTV.

" Пирогов го е имало преди нас, ще го има и след нас. В момента болничното заведение изпитва някои компликации поради пандемията и изискванията в последните две години. Не желая да настоявам, че е имало човешки неточности или нещо сходно. За мен главната причина, заради която " Пирогов " изпитва усложнение сега, е обстановката, в която беше подложен - ние изнесохме цялата пандемия на гърба си - там е основата и даже на финансовите усложнения на болничното заведение “, добави той.

Д-р Димитров изясни, че когато е заел поста към него не са били проявени никакви искания от нито една политическа мощ и добави, че постът му е препоръчан от някогашния здравен министър проф. Асена Сербезова. Припомняме, че Министерство на здравеопазването откри, че лечебното заведение е натрупало над 16 млн. лева задължения.

" Собственик на болничното заведение е страната и тя като принципал има правото и би трябвало да вземе решения, които от време на време са нелицеприятни, само че са в смисъла на положителния собственик. Когато едно дружество натрупа загуби или не си обслужва отговорностите, тогава принципалът взема ограничения, с които това да бъде отстранено. Между 18 и 24 месеца е изчислено, че ще можем да излезем на равнището, на което сме си изплатили отговорностите и по-късно заплатите към сътрудниците “, добави още той.

Д-р Димитров  допълни, че в " Пирогов “ няма напрежение.

" Няма нито един чиновник на " Пирогов “, който да не е получил нарастване на заплатата “, съобщи доктор Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР