Не съжалявам, че животът на 45-ият парламент беше прекратен предсрочно.

...
Не съжалявам, че животът на 45-ият парламент беше прекратен предсрочно.
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Трябва да изчегъртаме цялата мръсотия на ГЕРБ

Не скърбя, че животът на 45-ият парламент беше преустановен предварително. В този парламент беше огромен цирк, нямаше глупак, който да си мисли, че това Народно заседание може да изкара повече от месец. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов.

Мажоритарните избори би трябвало да бъдат направени вярно, би трябвало да бъдат направени добре, би трябвало да има ясна информация какви хора има в страната. Това може да стане ясно, когато мине преброяването, съобщи той.

Естествено, че трябваше да прекратим този парламент в конфигурацията, в която беше. Преди изборите ясно декларирахме, че няма да вършим коалиция с партиите на статуквото - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Ще забележим идващите избори какво ще покажат. Крайно време е в тази страна партиите да вършат след избори това, което кажат преди избори, уточни Йорданов.

Според него парламентарните избори на 4 април не са били почтени.

Попитан ще бъде ли Слави Трифонов претендент за народен представител на парламентарните избори на 11 юли, зам.-председателят на " ИТН " уточни: " Когато входираме листите, ще видите. Това е решение на нашата партия ".

Слави Трифонов не е казвал, че ГЕРБ би трябвало да бъдат изчегъртани, сподели, че би трябвало да бъде изчегъртано направеното от ГЕРБ. Трябва да изчегъртаме цялата нечистотия, която ГЕРБ нахвърляха. Трябва да бъдат почистени Авгиевите обори, основани от ГЕРБ, акцентира Тошко Йорданов.

Слави в никакъв случай не е вземал решения еднолично. Когато би трябвало да се вземе решение, то се подлага на разискване, съобщи той.

В отговор на въпрос някой стои ли зад Слави Трифонов, Йорданов сподели: " Хората. Другото са нелепости, като тези на Бойко Борисов за олигарсите. Никой не стои зад Слави Трифонов. Зад Слави Трифонов стоят хората, на които им е писнало от това ръководство на страната ".

Със сигурност всяко друго държавно управление е по-добро от държавно управление на ГЕРБ. Служебното държавно управление на президента Радев има два месеца, с цел да си свърши работата. Нека да забележим какво ще създадат, съобщи Тошко Йорданов.

Трябва да си върнем демокрацията. За 11 години ГЕРБ трансфораха България в полутоталитарна страна. Трябва да се постави завършек на това нещо, сподели още зам.-председателят на " ИТН ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР