Не са верни твърденията в социалните медии, че видео показва

...
Не са верни твърденията в социалните медии, че видео показва
Коментари Харесай

Не, това не е комар – въшка е! И не е от фермата на Бил Гейтс

Не са правилни изказванията в обществените медии, че видео демонстрира „ комар със сериен номер “. Заснетото насекомо е сребърна брезова листна въшка, присъща с тъмна пигментация на гърба, която постоянно наподобява на „ 18 “, а от време на време на „ 38 “;Видеото е остаряло и се популяризира в интернет най-малко от 2021 година с погрешни изказвания, свързани с пандемията от коронавирус;Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс финансира планове, които се борят с разпространяването на малария посредством захапване от комари. Но не става дума за основаването на ГМО инсекти.
Видео във Facebook твърди, че демонстрира, а съгласно мненията към него това е ГМО комар от плантация на Бил Гейтс, чиято цел е да популяризира малария измежду хората, поради. Това не е първата поява на фрагментите, които по време пандемията се разпространяваха с внушението, че захапване от комара води до заразяване с Ковид-19; до слагането на ваксина против ковид, без знанието на хората; или до чипиране за следене.

Сред внушенията е и, че „ комарите със сериен номер ” идват от плантация на създателя на „ Майкрософт “ Бил Гейтс – постоянно представян като изверг в тайни теории за заличаване на човечеството. Това е и тълкуването и на български, само че също и на задгранични медии. В тях се приказва за, за, пренасящи гибелен ген за женските комари от типа Aedes aegypti, които ще, за по този начин наречените и също, че комарите, пуснати от фермата на Бил Гейтс, са отговорни за.
Какво в действителност е насекомото във видеото
Всъщност видеото не демонстрира комар, а сребърна брезова листна въшка. В  Нора Бесански, професор по биология в университета на Нотр Дам, отбелязва, че комарите имат единствено един чифт крила, до момента в който насекомото във видеото има два чифта. В същия източник Дина Фонсека, ръководител на ентомологичния отдел в университета Рутгерс в Ню Брънзуик, Ню Джърси, обръща внимание, че на насекомото във видеото липсва хоботче, което е иглоподобната тръба за хранене, която комарът употребява, с цел да смуче кръв от други организми, и също по този начин има дребни червени очи, които не са присъщи за комара. Освен това показаното във видеото насекомо има дълъг, зелен, правоъгълен стомах, който не е присъщ за комара, а за листната въшка, която е постоянно срещана в Европа и Северна Америка.

„ Що се отнася до, те нормално се срещат върху сребърната брезова листна въшка. “

В текста е оповестено и мнението на доктор Флойд Шокли от Националния природонаучен музей Смитсониън, който също счита, че насекомото във видеото е европейска брезова листна въшка (Euceraphis punctipennis).

Добре знае се, че този тип постоянно носи 2 мрачно оцветени пигментирани зони на гръбната повърхнина, които при стара крилата форма. Обикновено наподобява повече на „ 18 “, само че в някои случаи на спомагателна пигментация може да наподобява като „ 38 “. Освен това съгласно Наима Сайкс, управител на плана, насекомите са били проследявани благодарение на, който е бил посипан върху тях преди стартирането им.

Връзката с създателя на „ Майкрософт “ се прави поради плана и Световната стратегия за битка с комарите (World Mosquito Program), финансирани от Фондация Бил и Мелинда Гейтс и ориентиран към битка с маларията в Субсахарска Африка.
 Сравнение сред сребърната брезова листна въшка и комар от типа Aedes aegypti (вдясно), употребявани в плановете на Гейтс, демонстрира, че във видеото насекомото е по-скоро листна въшка, в сравнение с комар.

Методът Wolbachia
И за Target Malaria, и за Световната стратегия за битка с комарите погрешно се твърди, че основават генетично модифицирани комари.

Причина за спекулациите е методът на работа – комарите от типа Aedes aegypti се заразяват с бактерията Wolbachia. Той обаче не включва потреблението на генетично модифицирани организми (ГМО)  тъй като бактерията се среща естествено в 50% от типовете инсекти. Световната стратегия за битка с комарите написа на уеб страницата си:

„ За разлика от множеството други техники, които целят попречване на заболявания, пренасяни от комари, нашият способ Wolbachia е натурален и самоподдържащ се. Той не потиска популациите на комари и не включва генетична трансформация, защото. На формалния уебсайт на Световната стратегия за битка с комарите е качено, което образно показва метода.



От Световната стратегия за битка с комарите изясняват, че главният преносител на вирусите на денга, зика, чикунгуня и жълта тресчица е комарът Aedes aegypti. Когато тези комари се заразят с бактерията Wolbachia, тя се конкурира със упоменатите вируси. Затова и, която е най-голямата фабрика за комари в света и не принадлежи на Бил Гейтс, се стреми да развъжда Wolbachia комари, произвеждайки повече от. Бактерията затруднява размножаването на вирусите вътре в насекомите, а от там понижава и от човек на човек.  Разпространението става посредством стартирането им от задната част на мотоциклети, обикалящи из града, а също се вършат опити за разпространяване посредством дронове.

След това  се чифтосват с популацията на дивите комари и това води до разпространението на бактерията. Тези комари са мъжки и затова не хапят. Чифтосвайки се с инвазивни, хапещи женски, основават поколение, което умира преди да доближи зрелост. Това  значи по-малко хапещи комари в идващите генерации и надлежно,, като маларията. Това води до разпространяване на недоказани изказвания, че новите случаи на малария през последните няколко месеца във Флорида и Тексас са в резултат на работата на плана.
За „ летящите спринцовки “
Твърденията за, чиято цел е да имунизира хората против малария, потеглят от, на която Бил Гейтс споделя, че усъвършенстваното публично опазване на здравето, като репродуктивните услуги и имунизациите, може да ограничи повишаването на популацията. Оттогава тези мнения бяха неведнъж извадени от подтекста, с цел да се популяризира тайната доктрина, че Бил Гейтс възнамерява да убие милиарди хора с ваксини.



Проверено:
Не е правилно, че видео в обществените мрежи демонстрира „ комар със сериен номер “. Всъщност сниманото насекомо е сребърна брезова листна въшка. На нейния тил има естествена тъмна пигментация, която образно наподобява на „ 18 “ или „ 38 “. Невярно се твърди, че фрагментите са доказателство за съществуването на план на Бил Гейтс, който цели да навреди на човечеството. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс финансира организации, които работят за намаляването на разпространяването на малария. Но работата им е обвързвана с комари от типа Aedes aegypti, а не със сребърни брезови листни въшки. Не е правилно, че плановете създават ГМО или модифицирани комари. Използва се способ със заразяване с бактерията Wolbachia, естествено съществуваща измежду насекомите.

Редактор:

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР