Не са изминали и две денонощия от безпроблемното изстрелване на

...
Не са изминали и две денонощия от безпроблемното изстрелване на
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс проведе 51-вия си космически полет за 2022 г.

Не са минали и две денонощия от безпроблемното изстрелване на свръхтежката ракета “Фалкън Хеви ”, а СпейсЕкс към момента не са си взели отмора – тази заран в 07:22 ч. българско време беше изстреляна следващата ракета “Фалкън 9 ”, с което компанията на Илон Мъск реализира 51-вия полет за 2022 година. На борда на ракетата се намираше издигнат от Еърбъс сателит на Ютелсат – следващият симптом, че заради войната в Украйна, недостъпността на съветските ракети за западния пазар и забавянията в създаването на европейските ракети “Ариана 6 ”, европейската галактическа промишленост стартира от ден на ден да разчита на услугите на американски компании и най-много на СпейсЕкс.

За потребностите на днешното изстрелване бе употребена ракета-носител “Фалкън 9 ” с рециклирана първа степен под сериен номер “B1067 ”, като това бе седмият полет за нея. Преди степента е била употребена за изстрелването на два товарни кораба “Карго Драгън ” до МКС, на два пилотирани кораба “Крю Драгън ”, на един турски сателит и на една задача “Старлинк ”. Днес още веднъж нямаше никакви проблеми по време на задачата и на деветата минута след старта степента извърши меко кацане върху платформата “Просто прочети инструкциите ”.

Изведеният през днешния ден сателит “Hotbird 13G ” ще работи в геостационарна орбита, на 35 900 километра над нашата планета. Той ще се причисли към “Hotbird 13F ”, който бе изстрелян през октомври, още веднъж с ракета на СпейсЕкс. Двата спътника ще заменят три по-стари спътника от серията “Hotbird ” и ще обезпечават телевизионни услуги за над 160 милиона консуматори в Европа, Северна Африка и Близкия Изток.

Видеозапис от полета:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР