Не разбрах каква е българската позиция в момента по отношение

...
Не разбрах каква е българската позиция в момента по отношение
Коментари Харесай

Надежда Нейнски с тежки думи към властта: България няма ясна позиция за руската агресия

Не разбрах каква е българската позиция сега във връзка с рецесията сред Украйна и Русия, неразбираема е позицията ни и за наличието в НАТО. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Надежда Нейнски, която е и някогашен български външен министър.

“В същото време целия свят цитира румънската позиция, която е ясна, че са неделима част от Алианса, одобряват техни войски на своя територия и работят за консолидацията съюза “, добави тя.

Според нея, в този момент България приказва за дипломатически позиции, само че не е ясно какво ще предприеме при положение на задълбочаваща се рецесия.

“В настояванията на към и към Съединени американски щати има и съответна провокация към България. В случая към този момент става дума за отбрана на народен интерес и суверенитет. Нищо патриотично няма в това да не виждаш, че заплашват твоя народен суверенитет, България не е съдружник, а пълноправен член в НАТО “, уточни тя.
свързани новини60029на 27.01.2022
“България избра да делегира своята национална сигурност през участието в НАТО, за какво груповата защита е по-голяма гаранция за националната ни сигурност. В този смисъл България има гаранции, че в случай че бъде нападната, че ще получи съответна поддръжка. В същото време ние търсим способи за намаляване и кокетиране с страни отвън Алианса, само че това няма да покачат националната ни сигурност. Рисковете за България са когато нямаме ясно изразена позиция. Българската войска е част от съюзническата ни войска и тя би трябвало да работи в синхрон с нея. Дипломацията може да бъде ефикасна единствено при единение – т.е. да излъчваме единни сигнали с по рецесията Русия-Украйна. В случая вбива чеп на неустановеност и разцепление в съюза “, посочи Нейнски.

Според нея по евентуалният сюжет е да не предприеме непосредствено огромно навлизане в Украйна, а пробив през Донецк и Луганск, които да изискат публично признание.

Бившият външен министър разяснява още, че е притеснително, че Народното събрание към момента не е излезнал с позиция за съветските ултиматуми към нас, а това ще е тест за българските партии.

“По време на Ксовската рецесия, ние не бяхме член на НАТО, само че в Народното събрание се взимаха доста съществени решения в поддръжка на Алианса “, върна лентата към 1999 година тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР