Не разбирам защо тая тема се повдига два пъти в

...
Не разбирам защо тая тема се повдига два пъти в
Коментари Харесай

Министърът на отбраната отрече да изнасяме чрез трети страни бойни самолети за Украйна

„ Не разбирам за какво тая тематика се повдига два пъти в границите на може би осем-десет месеца. Още тогава министър Заков е отрекъл продаването на самолети Су-25 на страни-членки на НАТО и след това превозени в Украйна ”, съобщи министърът в отговор на  обява в новинарската организация „ Блумбърг ”, в която се загатват 14 щурмови самолета съветско произвеждане Су-25, които страни членки на НАТО са закупили от България и които са били доставени на Украйна

„ 20 броя са продадени в интервала 2005-2012 на 4 компании. Едната договорка е за аероплан Су-25, военен аероплан, два са изнесени в Грузия. Ако приказваме съответно за спора в Украйна, удостоверявам, че МО не е продавало самолети на който и да било ”. 

Стоянов отхвърли също по този начин да се продадени танкове Т-72, комплекси С-300 самолети и Су-25 или МиГ-29.

Средствата за предоставяната техника и филантропична помощ за Украйна подлежат на възобновяване от европейския фонд и страната ни към този момент е кандидатствала за това. Към момента тяхната сума не може да бъде посочена.

„ Хуманитарната помощ единствено от Министерството на защитата е към 7 милиона лв. - приказвам за предоставените каски, бронежилетки, медицински китове и облеклата “, сподели министърът.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР