Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ за меморандума, заяви тя От

...
Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ за меморандума, заяви тя От
Коментари Харесай

Лена Бориславова омекна: Избори не са подходящи. Склонни сме на друг документ

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ за меморандума, съобщи тя

От " Продължаваме промяната " са склонни да разискват различен документ след отхвърления през вчерашния ден меморандум от Мария Габриел. Тази поръчка направи пред бТВ Лена Бориславова. 

" Отиването на избори сега е неуместно, тъй като тези проблеми няма да намерят своето решение. И след изборите те още веднъж ще седят на масата. Регулаторите още веднъж ще би трябвало да бъдат определени, а правосъдната система и въпросите с Пепи Еврото и Марто Нотариуса, те няма да изчезнат от единствено себе си. Така че някой би трябвало да седне и да приказва по какъв начин се вземат решение. В този смисъл ние протягаме ръка към сътрудниците от ГЕРБ, това не е ултиматум. Ако на тях не им харесва този документ, както е завършен, ние сме склонни да има различен документ, да има преговорни групи, да седнем и да приказваме, само че ротацията идва и ние не можем да продължаваме да се поддържаме без ясни задължения ", разяснява Лена Бориславова.

22 февруари 2024, 09:24

Борисов за Политическа партия: Изкарват се борци за непорочност, а дейностите им демонстрират тъкмо противоположното

21 февруари 2024, 19:05

Мария Габриел: Няма да подпиша Меморандума. Няма да позволи разделянето на страната сред обединения - (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Тя изрази неразбиране от " свръхреакцията на ГЕРБ " и посочи, че доста би желала да види тяхно предложение на масата,  " тъй като ние от месеци предлагаме разнообразни разновидности ".

" Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за договаряния ", безапелационна е Бориславова.

Тя уточни, че има два огромни казуса, които би трябвало да бъдат решени - избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в правосъдната система.

" Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали желаят плаващи болшинства, дали в регулаторите би трябвало да влязат подвластни политически лица, както стана с Конституционен съд, дали стоят зад концепцията си делението да бъде една трета за Движение за права и свободи и след това една трета за ГЕРБ ", посочи Бориславова.

На въпрос какво мисли за срещата сред Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори по този начин:  " Тази среща не е направена в Банкя, не е в загадка стаичка, а е на публично място, където всеки може да мине и да чуе защо си приказват. Мога да ви уверя, че няма да одобряваме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-хубавите фрагменти, които се употребяват с публично доверие ".

Спрямо ротацията и това дали сегашният министър председател Николай Денков би могъл да бъде добър външен министър, Бориславова уточни, че безспорно щом ученият е бил подобаващ за министър председател, то той ще бъде и способен на мястото на Мария Габриел.



 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР