Не приемам предоставянето на въоръжени боеприпаси, особено от складовете на

...
Не приемам предоставянето на въоръжени боеприпаси, особено от складовете на
Коментари Харесай

Радев иска да чува мир, Зеленски - А какво ще кажете на Путин като дойде при вас?

Не одобрявам даването на въоръжени муниции, изключително от складовете на българската войска. Моята отговорност е нашите качества да не отслабват. Директно своята позиция пред делегацията на Украйна изрече българският президент Румен Радев.

Още по-тревожно е обаче по думите на Радев, че спорът уголемява " своя тримерен размер, придобива нови измерения ". Загиват доста, от ден на ден, в това число и българи от нашата общественост в Украйна, продължи Радев.

Не по-малко пряк бе и украинският президент Володимир Зеленски: " Това не е спор, а война. Трябва да слагаме точките след " и ", тъй като другояче някой различен ще го слага. Конфликтът е война, той е на наша територия и ние най-добре знаем това. "

Иначе Зеленски съобщи: " Всичко, което имате, ще бъде незадоволително, с цел да воювате с съветската войска, в случай че тя пристигна тук... Но каквото и да имате, би било незадоволително. " И Зеленски попита: Не дай боже да сте на моето място. Какво ще кажете на Путин - Ето, взимайте нашите територии? "

Войната няма дистанции, предизвести още Зеленски, а след признаването на правото на Радев да не поддържа помощта за Украйна, съобщи, че " аз съм уверен, че в миналото ще бъдем дружно в Европейски Съюз и НАТО и ще имаме общи полезности. "

Зеленски предизвести и че Русия желае да унищожи НАТО и Европейски Съюз, това са техните цели. " Това не е спор, това е война. Но и Путин не просто не води война, той няма да се успокои, до момента в който не ни избие. А ние желаеме просто да живеем. "

Тревога изрази Радев и за това, че с всеки минал ден рискът за мира в Европа пораства, в това число и рискът от нуклеарна повреда и замърсяване. Конфликтът се трансформира във война на безсилие, на стопанската система, изрази паниката си Радев, акцентирайки растящите цени и инфлацията в Европа, популизма и появяването на радикални групи. " Този спор няма военно решение. Все повече и повече оръжие не води до това решение. ", съобщи Радев и прикани след година и половина очакване на това решение, да се положат поредни старания за търсене на договаряния и мир.

" Знам какъв брой е мъчно, само че всички дружно би трябвало да търсим, изключително в светлината на културните и историческите връзки сред нашите две нации. " Радев се интересува от повече информация за мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР