Не предвиждаме проблеми с осигуряване на средствата, има още възможност

...
Не предвиждаме проблеми с осигуряване на средствата, има още възможност
Коментари Харесай

Финансовият министър каза за кого ще има компенсации

Не предвиждаме проблеми с обезпечаване на средствата, има още опция за издаване на дълг. Пари има, въпросът е да бъде както би трябвало. Така финансовият министър Валери Белчев разяснява пред Нова тв  ще има ли пари за строителите на пътища. 

За ЦИК, които желаят средства за машини,Белчев сподели, че те също са обезпечени. 

За високата цена на тока за бизнеса - възнамерява се мярката да важи за периозда октомври - март. Ако имаше парламент, мярката щеше да бъде през акцизите, да вземем за пример. Но в този момент нужните пари ги няма заложени в бюджета. Затова предприехме поредност от дейности - нормализация на работата на енергийната борса и така нататък За тези пари - единственият джоб, от който можеше да се бръкне, е облагата на АЕЦ. Но колкото и да наподобява, че АЕЦ прави доста пари, не може компанията да се докара до банкрут.

За столичния градски превоз не мога да подсигурявам дали ще намерим пари. Естествено, че не можем да оставим хората на улицата, само че Столична община би трябвало да си поеме онговорността.

До 15 октомври Планът за възобновяване ще бъде импортиран в Брюксел, увери Белчев. Дали парите ще дойдат преди или след Нова година - това не е толкоз значимо, сподели още министърът от служебния кабинет.

Той сподели, че не може да се произнесе законно ли е или не това, което бе направено у нас по " Магнитски ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР