„Не познавам Пламен Николов, нямал съм честта да разговарям с

...
„Не познавам Пламен Николов, нямал съм честта да разговарям с
Коментари Харесай

Стефан Янев: Депутатите да намерят сила и мъдрост, за да има стабилно управление

„ Не познавам Пламен Николов, нямал съм достойнството да беседвам с него. Единственото,което мога да кажа, е да му пожелая триумф. Да има качества и нерви, с цел да бъде в положение да води, тъй като обстановката е нетипична”, съобщи служебният министър председател Стефан Янев.

Според него личността на претендента за министър председател е доста значима, защото електоралната поддръжка за предстоящ кабинет не е задоволително ясна.

"Неговата персона е от изключителна значимост – дали е консенсусен, дали ще получи предстоящата поддръжка в Народното събрание, с цел да може да бъде формирано държавно управление. Този консенсус ще предопредели доколко това държавно управление ще бъде дейно и с задоволително дълъг небосвод, с цел да направи нужните промени. Страхувам се, че в случай че това не се случи, алтернативата е рецесия ", сподели още Янев.

Очакванията му са народните представители да намерят онази мощ и мъдрост, с цел да поддържат нужните обединения и да има устойчиво ръководство, което да дава отговор на упования на българските жители, които желаят смяна и продължение на промените, които служебното държавно управление е почнало.

„ Не желая да звуча като наставник и човек, който дава насоки за цели на едно държавното управление. Приоритетите, които чухме през вчерашния ден от претендента за министър председател, значително повтарят, в това число и свършеното от служебното държавно управление. Нещата са значително свършени, оттук насетне би трябвало да бъдат продължени. Мисля, че значително основата е положена. При положително предпочитание от Народното събрание, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в границите на месец”, счита Янев.

Той отхвърли да разяснява възможни имена на бъдещите министри и дали измежду тях ще бъдат хора от неговия кабинет.

„ Не бих желал да злоупотребявам с никакви имена и да споделям дали нещо би трябвало или не би трябвало да става. Не мога да разясня кой какво ще прави. Мога да кажа какво считам аз. Нека забележим по какъв начин Народното събрание ще си свърши работата, тогава ще разясняваме други хипотези”, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР