Не политизирайте посланията ни, призоваха от сектораНад 60 хил. души

...
Не политизирайте посланията ни, призоваха от сектораНад 60 хил. души
Коментари Харесай

60 хил. подкрепиха строителите

Не политизирайте посланията ни, приканиха от бранша


Над 60 хиляди души поддържаха мирния митинг на строителите за нови правила на работа и прекъсване на потреблението на бранша “за евтини политически трикове ”. От Камарата на строителите в България внесоха в Народното събрание подписката, малко откакто паркираха 1000 машини на бул. “Цариградско шосе ” в София за мирна проява. Представителите на бранша се срещнаха с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която съобщи, че осъжда “всеки опит за дискредитация на българските строители и на работата им в страната и чужбина ”. След срещата стана ясно, че ще бъде основана работна група с специалисти, в която ще бъдат разисквани предложенията на сектора за законови промени. В поддръжка на сектора се изрече и районният министър Петя Аврамова, като даде обещание да бъде безкомпромисна във връзка с качеството и периодите на осъществяване на строителните действия по европроектите. Председателят на пътната организация инж. Светослав Глосов също съобщи, че не би трябвало да се компрометира името на българския строител.

Представители на Камарата на строителите се срещнаха и с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят акцентира, че не утвърждава линията за дискредитиране на бранша, само че прикани за качествено осъществяване на плановете. По време на диалозите представителите на сектора обявиха, че съблюдават всички европейски стандарти при строенето на пътища и приканиха за поддръжка против риториката за дискредитиране на строителния отрасъл.

Президентът Румен Радев, който също одобри представители на Камарата, от своя страна съобщи “моето доверие и доверието на обществото няма да бъде извоювано с митинги, заявления и конференции, а с качество и бистрота ”. Председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев пък прикани президентът, в случай че има данни, че българските компании работят скъпо и некачествено, да ги даде. И акцентира, че по-евтино от родното строителство няма в Европа, а за качеството на създаване има гаранции. Строителите имат елементарни и разбираеми послания, не ги политизирайте, прикани и изпълнителният шеф на Камарата инж. Мирослав Мазнев.

Завършиха 30 км пътища


Изплатиха на компаниите 158 млн. лева

На строителния бранш да бъдат изплатени 158 млн. лева за към този момент осъществени строителни работи, беше решено на съвещанието на Министерски съвет. Това стана ясно след срещата на представителите на сектора с премиера Бойко Борисов. “Ние като министерство носим отговорността да разплащаме всичко в период, с цел да могат да работят умерено всички в сектора ”, съобщи районният министър Петя Аврамова. Само през последната седмица браншът е приключил и въвел в употреба 30 километра пътища. След броени дни ще бъде отворен за придвижване и новият 24-километров сектор от автомагистрала “Струма ”, който бе приключен с пет месеца предварително, уточни шефът на пътната организация инж. Светослав Глосов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР