Не по-малко от 200 проби на коронавирус се секвенират на

...
Не по-малко от 200 проби на коронавирус се секвенират на
Коментари Харесай

След първа доза ваксина всеки може да се зарази, проучват се 35 000 случая на повторно заболели

Не по-малко от 200 проби на ковид се секвенират на седмица в Националния център по заразни и паразитни заболявания, по този начин експертите наблюдават дали някоя нова разновидност на Ковид 19 няма да се популяризира в страната.

Българският вид няма някакви основни особености, съобщи доцент Любомира Николаева- Гломб, вирусолог от НЦЗП, по Нова тв. Тя посочи, че вирусът от ден на ден ще се отдалечава от предшественика си в Ухан. Вирусите мутират, хората също, само че с доста по-бавна скорост, изясни доцент Гломб.

Вече циркулират респираторни вируси, в природата има подобен закон - господства най-разпространеният сега. Затова нямаше грип тази зима, изясни тя.

За къс интервал от време всеки имунизиран с първа доза може да бъде инфектиран, най-много от повърхностите си - кожа, лигавица, сподели още доцент Гломб.

Малките деца не са толкоз мощен фактор при разпространяването на заболяването, само че те пострадаха най-вече от ограниченията в образованието, счита специалистът.

Имунитетът при коронавирусите е релативно временен, само че документираните случаи на реинфекции са 77. Изследват се 35 000 подозрителни случая за наново заболяване при милиони инфектирани по света, посочи доцент Гломб.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР