Не пипайте копчето на печката - този сладкиш се приготвя

...
Не пипайте копчето на печката - този сладкиш се приготвя
Коментари Харесай

Сладкиш с бишкоти без печене

Не пипайте копчето на печката - този сладкиш се подготвя без печене и е неповторимо апетитен

Необходими Продукти

● бишкоти - 27 - 30 бр. савоярди
● шоколад - 2 бр. бял LZ (всеки от по 35 г)
● пудинг - 1 бр. нишесте ванилия на д - р Йоткер /40 г/
● прясно мляко - 400 мл
● краве масло - 20 г за крема
● краве масло - 20 г за разтапяне шоколада
● захар - 5 с.л. за крема
● захар - 3 с.л. за сиропа
● ябълки - 2 бр. огромни, червени
● захар - 3 - 4 с.л. за ябълките
● вода - 1/2 ч.ч. за разтваряне на нишестето

Начин на подготвяне

Първо подготвяме ябълките. Измиваме, белим и нарязваме на дребни късчета. Слагаме в тенджерка и прибавяме към тях кристална захар (3-4 с.л.). Задушаваме ябълките, до момента в който омекнат и стартират леко да се карамелизират (ябълките отделят много сок и не е належащо да слагаме вода, само че може, в случай че преценим, да сложим малко). Готовите ябълкидръпваме от котлона и оставяме да се охладят.

Сиропа подготвяме, като карамелизираме кристална захар (3 с.л.) и към по този начин готовия карамел наливаме деликатно топла вода (1 ч.ч.) (внимаваме, че горещият карамел пръска). Загряваме сиропа, до момента в който карамелът се разтопи във водата. Полученият сироп дръпваме от котлона и също оставяме да се охлади. Приготвяме крема, като наливаме прясно мляко в тенджерка, подслаждаме със захар на кристали (5 с.л.) и като заври млякото, наливаме с непрестанно безредие разтворения във вода (1/2 ч.ч.) пудинг ванилия на доктор.Йоткер.

Свареният крем, дръпваме от котлона и към него, прибавяме бял шоколад LZ (1 бр.) и краве масло (20 г) Разбъркваме хомогенно, да се разтопят шоколадът и маслото. Периодично разбъркваме крема и като се поохлади, смесваме с ябълките.

В подобаваща тавичка подреждаме ред бишкоти. С четка леко напояваме с карамелен сироп (разпределяме си сиропа да има за всеки ред бишкоти - два или три реда, както си преценим). Върху сиропираните бишкоти слагаме слой от крема с ябълките (който също като сиропа си разделяме да има за няколко пласта), още веднъж бишкоти със сироп, крем и отново ред бишкоти и от горната страна на сладкиша би трябвало да има крем с ябълки.

Вторият шоколад LZ разтапяме с 20 г масло и 1 с.л. вода и когато стане течен, наливаме от горната страна на сладкиша. Слагаме готовия сладкиш в хладилника за час или повече, преди да поднесем.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР