Не отговорят на истината внушенията, че украинското зърно не отговаря

...
Не отговорят на истината внушенията, че украинското зърно не отговаря
Коментари Харесай

БАБХ: Украинското зърно е напълно в нормите

Не отговорят на истината внушенията, че украинското зърно не дава отговор на нормите в Европейски Съюз.

" Извършва се документална и физическа инспекция.. Лабораторните изпитвания не демонстрират отклонения. При фитосанитарния надзор са открити 3 колета с пшеница, в които е открито съществуване на вредители – бръмбари ".

Това разяснява в ефира на Нова доктор Галя Викьова, заместник-изпълнителен шеф на БАБХ във връзка качеството на украинското зърно. По думите й стана ясно, че се изпитват разнообразни индикатори, като има и освободени колета.

Относно миналите великденски празници Викьова изясни:

" Проверките по великденските празници демонстрираха редица нарушавания – артикули с изминал период на валидност, погрешно показване на произхода на месо и погрешно предпазване на храната ", посочи тя.

Иначе текат засилени инспекции на Агенцията по храните на границата, в комерсиалните вериги и на пазарите. Част от тях са свързани с опита на страната да понижи цените и да приключи нелоялните практики.

Викьова още веднъж подсети, че печатът на българското месо е наследник, като написа BG, а на вносното е с червен. И добави, че инспекциите ще продължат и по време на Гергьовден.

За концепцията „ Свежо прясно мляко ”:

" Това е един план за условия към млечните артикули. Все още се разисква. В него ще има определение какво тъкмо е свежо прясно мляко и какъв ще бъде срокът му на валидност ", изясни Викьова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР