Не оспорвам данните на социолозите. Те са професионалисти, вършат си

...
Не оспорвам данните на социолозите. Те са професионалисти, вършат си
Коментари Харесай

Моята социология показва друго

Не оборвам данните на социолозите. Те са експерти, правят си работата. Последните изследвания на две от мастите организации демонстрират поддръжка от към 60% на българите за митингите. 47,3 на 100 от интервюираните считали, че „ мафия “ се свързва с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Главният прокурор Гешев имал публично доверие 13,2%. Може и по този начин да е.
Моята социология обаче демонстрира друго. За няколко дни се случи да пътувам в Ловешко, Плевенско, Троянско, както и да беседвам с доста хора в София – протестиращи, служители на реда и непротестиращи.

Като направих елементарна аритметика, се получи следната картина:

За ГЕРБ – близо 80% срещу, а останалите – без мнение. Подозирам, че на последните им е неловко да кажат какво в действителност мислят.

Доверие в Иван Гешев – нула %. Нито един човек не сподели добра дума за него. Аз ли на такива българи попаднах – не знам, само че това е резултатът.

Да ги смъкват! Добри момчета и девойки са на митингите, умни. Тия (в управлението) се оказаха огромни крадци и измамници! Секой драпа да се уреди на работа, или да уреди децата. Срамота! Не мислят за хората. Бойко да пристигна на нашата улица, да го накарам да изхвърли торбата с боклука, да го видя по какъв начин ще мине през дупките и ямите! Ще си счупи краката… Не виждат ли, че не ги желаеме?!

Много хора споделят, че не могат да оставят животни, дворове и градини, с цел да се вдигнат на митинги в София или други градове. Но поддържат с две ръце желаните оставки.

А какви думи чух бяха изречени за Каракачанов и Симеонов – каруцар ще се изчерви. Дори в деня, когато Каракачанов бе на посещаване във Военно-въздушното учебно заведение в Долна Митрополия. Виждам какви проценти им дават организациите, само че там, където бях, такива цифри са научна фантастика.

Думата " мафия " е лепят на всички, от най-дребния общинар нагоре до " триъгълника на властта ". Депутатите го отнасят най-солено, заедно с министрите.

Друг път ще опиша за мненията на хората за „ десните “, Мая Манолова, Слави Трифонов. Специално внимание ще обърна на Движение за права и свободи, за което мненията са супер любопитни.

Това видях и чух. Моято „ социология “ не е лицензирана и за нея никой не заплаща. Но пък узнавам какво мислят хората „ долу “, където малко на брой стъпват, даже с джипката.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР