Не очаквам конституционна криза. Очаквам да бъде назначено служебно правителство.

...
Не очаквам конституционна криза. Очаквам да бъде назначено служебно правителство.
Коментари Харесай

Христов: Не очаквам конституционна криза, а да има служебен кабинет

„ Не чакам конституционна рецесия. Очаквам да бъде назначено служебно държавно управление. Идеята за промени в Конституцията беше напълно на ПП-ДБ, ние също носим отговорност с нашето гласоподаване ”. Това съобщи Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в, народен представител от ГЕРБ- в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS минути преди президентът Румен Радев да даде третия проучвателен мандат за сформиране на кабинет на партия „ ИТН ” (ИТН).

За избора на Има Такъв Народ да бъде връчен третият мандат, депутатът от ГЕРБ- разяснява, че президентът Румен Радев преценя на кого да връчи мандата. „ Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че не желаят да им бъде връчван изследователски мандат за сформиране на кабинет ”, напомни той.

„ Ако бяхме постигнали съглашение за ротация, преобладаващата част на министрите – 85-90% щеше да бъде същият. Те са инцидентни хора, на които не научихме имената и не направиха нищо в техните браншове. Даже в икономическата сфера България загуби много през тези 9 месеца ”, съобщи Христов.

Той изясни, че по време на договарянията сред ГЕРБ- и ПП-ДБ са направени доста отстъпки и е проявено търпение от страна на ГЕРБ. „ Постоянно валяха нови претенции и условия и беше направено всичко, тъй че да не може да приемем техните условия ”, изясни водачът на хода на договарянията за ротацията.

Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в счита, че предварителните избори са белег на демокрацията. „ Тя не е безвъзмездна. Нека гласоподавателите да посочат по какъв метод ще бъдем разпределени в идващия парламент и нека тогава на нашите сътрудници им просветне, че няма различен път за евроатлантическо болшинство и да спрат да се „ гъбаркат ” с ГЕРБ-СДС ”, прикани политикът.

Относно предоставените имена за министри от Мария Габриел, за които от ПП-ДБ споделиха, че не са дали единодушие, Христов сподели, че е имало спогодба за 18-месечно ръководство и министрите са приели изискванията при започване на първия мандат. „ В последна сметка измененията бяха сведени до промяна на Мария Габриел с премиера Николай Денков като министър председател и като външен министър и Росен Желязков да оглави Министерството на нововъведенията и растежа, с цел да се освободи място за ген. Атанас Атанасов като ръководител на Народното събрание ”, сподели Христов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР