Не очаквам да има технически проблеми с изборите, администрацията ще

...
Не очаквам да има технически проблеми с изборите, администрацията ще
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Време е да се мисли за активна регистрация за вота

Не чакам да има механически проблеми с изборите, администрацията ще се оправи о резултатите ще бъдат вярно регистрирани. Това стана ясно от коментара пред Българска национална телевизия на проф. Михаил Константинов. За него най-интересно ще е разпределението на мандатите по региони сред партиите.
 
" Броят на мандатите, които всяка партия ще завоюва, не зависи от това какъв брой мандати има в регионите. Нашата система е извънредно пропорционална на национално равнище, на районно равнище някъде пораждат дребни непропорционалности, в границите на един мандат ", разяснява още проф. Константинов.
 
Партия с по-малко гласове може да вземе един мандат повече. Но на национално равнище има безспорна правдивост, увери той.
 
По думите му 1,4 милиона са гласоподавателите в България. " Време е да се мисли за дейна регистрация ", посочи Михаил Константинов и се разгласи изрично за това.
 
Според него няма политическа воля да се вкара дейна регистрация. Ако изборната администрация си прави работата, няма да има проблем с броенето на бюлетините.
 
Няма задоволително образование за изборната администрация, по думите му. Най-големият проблем е със сбърканите протоколи, съгласно него. Това не е поради ниско обучение на администрацията, добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР